Ayla in Rotterdam: mediterraan getint

De Ontbijtbar aan het Kruisplein in Rotterdam maakte, na pop-up Avenue, begin november plaats voor een nieuwe horecazaak. De eigenaren van The Suicide Club en Biergarten, Nikki van Dijk, Roeland Fierman en Tijmen Meijer, openden er restaurant Ayla, geïnspireerd op alle keukens rondom de Middellandse Zee.

Op de kaart: een mix van traditionele gerechten uit Spanje, Italië en Griekenland, vaak met een eigen draai eraan van chef-kok Hette Hettema. Het paradepaardje van het restaurant is de bar. Ayla distilleert in samenwerking met Rutte een eigen gin, jenever en wodka. Het barteam, met onder andere Michael John Straatman, Niels van Wouwe en Marie-Louise Taal, brengt de dranken zelf op smaak met kruidenextracten. Dat geeft de 3 niet alleen meer controle op de smaken, maar ook op de kwaliteit van de dranken. Met Ayla proberen de ondernemers een brug te slaan tussen The Suicide Club en de Biergarten. “The Suicide Club serveert culinaire hoogstandjes, terwijl Biergarten vooral bekend staat om de hamburgers en andere grillgerechten. Ayla ligt tussen beide concepten in”, aldus Van Dijk.
Ayla.nl
Interieur: Mehdi le Mair
Interieurbouw: Joost Goudriaan

Reactie toevoegen