Designoerwoud Birdhouse Amsterdam geopend

Onlangs opende restaurant The Birdhouse de deuren in Amsterdam Centrum. Of de volière. Want het restaurant aan de Plantage Middenlaan 46 vond zijn inspiratie in de bonte vogeltuin van overbuur Artis. H-Hospitality haalt voor The Birdhouse ‘t buitenleven naar binnen. In een stedelijk designoerwoud serveert het team van The Birdhouse een menu dat met de trekvogels mee de wereld over reist.

‘Het is een puzzel van duizend stukjes die we in elkaar leggen. Het is mooi om dat samen met dit team te doen’, blikt Dylan Waterman, chef-kok van The Birdhouse, terug op het proces naar de opening. ‘Maar de laatste stukjes leg je pas als je daadwerkelijk open bent’. Het seizoensmenu dat Waterman opzette serveert ‘everything in bowls and the rest on toast’-wereldse gerechten in schaaltjes of internationale sandwiches voor lunch. Een meat ball spaghetti naast pekingeend op toast.

De bontgevederde verzameling
The Birdhouse verzamelt, zoals haar inspiratiebron dat met vogels doet, een bontgevederde verzameling van types. Moeders maken met hun kroost een stop voor koffie en een – stiekeme – wafel met champagnesorbet. Flexwerkende ‘early birds’ zitten aan stevige overnight oats. Vrienden borrelen met klassieke cocktails en Ballenbar-bitterballen om daarna over te gaan in een uitgebreid diner.

Echte persoonlijkheden
De bediening in jeans, sweaters en schorten helpt gasten alsof ze ze thuis ontvangen. ‘We hebben bewust gezocht naar echte persoonlijkheden. Medewerkers die een grapje of een persoonlijk praatje maken aan tafel. Dat past bij de huiselijke sfeer van The Birdhouse. Onze vaste gasten en het team moeten elkaar gaan herkennen’, legt restaurantmanager Luc van der Sant uit. Zijn assistent-restaurantmanager Didi van der Linden vult aan: ‘Het zijn jonge, gedreven mensen. Ze weten nu al wat ze willen. Dat werkt heel goed.’

De volière
In een design van H-Hospitality, haalt The Birdhouse ‘t buitenleven naar binnen. De elementen water, lucht en aarde vormen de basis van een design dat woekert van botanische invloeden, organische vormen en rijke kleurpaletten. Het strak gestylde oerwoud van The Birdhouse is opgesplitst in twee delen die verbonden zijn door een lange gang. Daar knipoogt de golvende, zeegroene verlichting opnieuw naar de natuur. Voorin het restaurant ligt de gouden bar, groene vissenschubmuur en een bonte verzameling van hoge en lage zitjes. Het achterste gedeelte met uitzicht op de grootse binnentuin en ‘t bijzondere spiegelplafond met bamboepilaren is perfect voor grote groepen.
Design: H-Hospitality

Reacties

Reactie toevoegen