[Fotoalbum] Blue Boy, Amsterdam

[Fotoalbum] Blue Boy, Amsterdam

Menig Amsterdammer heeft weleens gehoord van Blue Boy, een berucht mannenbordeel aan de Spuistraat. Casper Reinders en Serge Rijn zagen in het iconische gebouw wel potentie voor een nieuw(e) restaurant en bar, met voortzetting van de bordeelnaam.

Tekst: Iris Kranenburg 

“Dit is het dan”, zegt Serge Rijn. Trots loopt hij rond door zijn nieuwste parel in de hoofdstad: Blue Boy, met ingangen aan de Nieuwezijds Voorburgwal en Spuistraat. “Casper Reinders en ik wilden graag samen wat nieuws beginnen. Toen wij hoorden dat dit pand al 10 jaar leegstond en vaak bewoond werd door krakers, zijn we gaan kijken. We waren meteen om. Over de locatie, middenin het toeristische centrum, hadden we geen twijfels. We vonden het juist wel gaaf om hier iets vernieuwends neer te zetten. De geschiedenis van dit pand, dat vroeger dienstdeed als mannenbordeel, bracht evenmin twijfels met zich mee. Sterker nog, die achtergrond vonden we wel gewaagd.” Rijn is geen onbekende in de horecawereld. Samen met Reinders (tevens eigenaar van onder andere Jimmy Woo, Bo Cinq en A l'Elephant du Congo) runt hij namelijk ook Lion Noir aan de Reguliersdwarsstraat.

Bar & lounge
En nu is daar dus Blue Boy bijgekomen, met bar, lounge en restaurantgedeelte. In het oog springt vooral het bargedeelte: dat is 7 meter hoog, wat een luchtige en ruime sfeer creëert. Daarnaast is de bar zelf bijna helemaal voorzien van spiegels en komen de krukken uit Yab Yum, een exclusief oud-bordeel aan het Singel in Amsterdam. Verder staat er in het loungegedeelte een groot, wit, porseleinen beeld van een hond en hangt er een schilderij met olifant boven de open haard. “Geen schreeuwerige kunst, maar één geheel met antieke stijl. Aan de ene kant gaat het om een funky en warme setting, aan de andere kant om een minimalistische. Al met al is het een bijzondere mix van spullen. Ja, laat dat maar aan Casper en Thijs over”, lacht Rijn, daarbij ook verwijzend naar ontwerper Thijs Murré.

Restaurant
Het restaurantdeel is eveneens opvallend. Zo hangt aan de muur een schilderij van boomschors. “Je moet er maar op komen om dit te gebruiken in een restaurant. Geweldig!”, zegt Rijn. Daarnaast staan er een antieke, blauwe linnenkast, rieten stoelen en tafels met ronde vormen. “Frankrijk, Zweden, Nederland; de spullen komen werkelijk overal vandaan. Ze zijn niet allemaal even functioneel, ronde tafels nemen immers behoorlijk wat ruimte in beslag, maar zien er wel fantastisch uit. Het enige dat is overgebleven uit het oude pand, is de granieten vloer.”

Geen snelle hap
In de keuken zwaait Jeroen de Zeeuw de scepter. Ruim 2 jaar geleden opende hij restaurant Simple in Utrecht, maar dat heeft hij inmiddels verlaten. Gasten kunnen bij Blue Boy kiezen uit een menu van 3 tot en met 7 gangen. Rijn: “We kozen ervoor om echt een avond uit aan te bieden. We doen dan ook niet aan shifts van 2 uur, die je helaas wel steeds meer ziet in de horeca. Voor een snelle hap ben je hier dus niet aan het goede adres.” BlueBoy.Amsterdam
Design: Casper Reinders, Thijs Murré

Artikel delen