Foto Jim Ellam

[Fotoalbum] NY Basement, Rotterdam

Het bekende Hotel New York in Rotterdam is dit najaar uitgebreid met een nieuw restaurant in het souterrain van het nostalgische gebouw: NY Basement.

"In NY Basement wordt gewerkt met een beperktere kaart en is het concept ook heel anders," vertelt Roel Dussendorp, manager van NY Basement. "We stappen hier af van het traditionele voor- en hoofdgerecht. De keukenbrigade van NY Basement zal diverse culinaire gerechten op tafel zetten die allemaal het formaat van een tussengerecht hebben. De gast kan dus eigenlijk zijn eigen menu samenstellen."

Interieur
Qua inrichting is NY Basement niet te vergelijken met het bestaande restaurant. "Van ontzettend hoge plafonds en grote ruimtes gaan we in het souterrain naar, uiteraard, wat lagere plafonds en leuke nissen en hoekjes. De stijl die we gekozen hebben doet denken aan de jaren '20 en '30. Ons doel was om onze gasten het idee te geven dat deze ruimte er altijd al is geweest, alleen door ons nog onbenut. De reacties die we krijgen van onze gasten is inderdaad exact deze. Een ieder is heel enthousiast over de sfeer en inrichting."

Reacties

Reactie toevoegen