Mart Oude Luttikhuis winnaar Jeunes Chefs

Mart Oude Luttikhuis winnaar Jeunes Chefs

Mart Oude Luttikhuis is de winnaar Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020. 

De Bloemenbeek* in De Lutte heeft uit handen van de Chaîne des Rôtisseurs de Gerrit de Kiewit trofee ontvangen, vanwege de eerste plaats die Mart Oude Luttikhuis van het sterrenrestaurant behaalde in de jaarlijkse wedstrijd voor ‘Jeunes Chefs’. De onderscheiding – bestaande uit een fraaie schotel met daarop de naam van de winnaar en het restaurant – werd overhandigd aan Raymond Strikker, hotelier-restaurateur van De Bloemenbeek* en chef de cuisine en leermeester Matthijs Mulder. De Nederlandse Chaîne werd vertegenwoordigd door: Piet van den Bosch, Maarten Westerhof en Siebe Stellingwerff Beintema.

Internationale wereldfinale

Mart Oude Luttikhuis won in februari van dit jaar de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020, een jaarlijkse kookcompetitie voor veelbelovende talentvolle aankomende souschefs. De wedstrijden zijn niet mogelijk zonder medewerking van de eigenaren en chefs van de restaurants waar de deelnemers werkzaam zijn. Het restaurant waar de winnaar werkzaam is, wordt daarom geëerd met de Gerrit de Kiewit trofee. Met zijn gastronomische prestaties zou de 20-jarige Mart Oude Luttikhuis ons land vertegenwoordigen op de wereldfinale, die in september in Parijs zou worden gehouden, en waaraan zo’n 20-25 landelijke winnaars uit de hele wereld zouden deelnemen. Vanwege de coronamaatregelen is de internationale wedstrijd verplaatst naar 2021.

Geweldige eer om te winnen

“Wij zijn ongelooflijk trots op de prestaties van Mart, het is geweldig om weer zo’n jong culinair talent in ons midden te hebben,” aldus Raymond Strikker, van De Bloemenbeek*, die eerder deze week de deuren weer opende voor hotelgasten. In 2017 viel het restaurant die eer ook al ten deel, Michel Oude Booijink werd tweede in de wereldfinale in Frankfurt am Main. Mart Oude Luttikhuis: “De kookwedstrijd van Jeunes Chefs Rôtisseurs biedt jonge chefs als mijzelf de kans om het niveau van hun gastronomisch koken te verbeteren. Het is een geweldige eer om uit zes gelijkwaardige collega-chefs van andere bedrijven te worden verkozen. Ik had graag dit jaar naar Parijs gegaan, maar heb nu de kans om voordien nog een aantal goede stages te volgen bij sterrenrestaurants in Nederland en in het buitenland, zodat ik straks optimaal voorbereid ben voor de internationale wedstrijd!”

 

Artikel delen