Bekende chefs in nieuw programma 24Kitchen

Bekende chefs in nieuw programma 24Kitchen

Na het succes van het Australische tv-programma The Chefs Line, komt 24Kitchen binnenkort met een eigen Nederlandse versie van de populaire kookwedstrijd. In The Chefs Line Nederland strijden vanaf maandag 14 mei vier gepassioneerde thuiskoks tegen een professionele keukenbrigade van vier chefs uit een gerenommeerd restaurant. De jury bestaat uit Jacob Jan Boerma, Dennis Huwaë en Margot Janse.

Zij beoordelen blind de gemaakte gerechten. In een indrukwekkend decor, met grote culinaire namen in de jury en een getalenteerd deelnemersveld van 16 thuischefs en 16 chef-koks, is The Chefs Line Nederland volgens de zender de grootste Nederlandse productie van 24Kitchen tot nu toe. Wie wint de strijd: de thuiskok of de chef-kok?

The Chefs’ Line Nederland: passie versus professie
In de Amsterdam Studio’s zijn vorige week de opnames van het programma van start gegaan, dat gemaakt wordt door producent Blue Circle. Channel director van 24Kitchen, Kirsten Gelissen: "Voor het eerst halen wij een bestaand tv-format naar Nederland. Het unieke karakter van The Chefs Line Nederland dient zich perfect voor een lokale variant. Wij zijn enorm trots dat er zoveel gepassioneerde thuiskoks en topchefs meewerken en dat de jury bestaat uit aansprekende, culinaire toppers."

Jacob Jan Boerma
Jurylid Jacob Jan Boerma over het programma: “Als ik een thuiskok zou zijn dan zou ik The Chefs Line Nederland zeker aangrijpen om mijn kookkunsten te verbeteren. Het mooie van dit programma is dat iedereen evenveel kans heeft op de winst. In dit programma knallen de smaken van het bord en is de emotie duidelijk voelbaar. Het spannende format maakt dat zelfs ik nog word verrast!”

Het format
Iedere maandag start een nieuwe groep van vier thuiskoks tegen een chefs’ line (een professionele keukenbrigade van vier chefs). Iedere werkdag valt de minst presterende thuiskok af waarna de overgebleven thuiskok het op donderdag opneemt tegen de hoogste in rang van de chefs' line. Iedere vrijdag krijgt de kijker een uniek kijkje achter de schermen in de keuken van de chefs’ line van die week. Verder staat er iedere week een andere internationale keuken centraal.

Jury
In de jury van ‘The Chefs’ Nederland’ nemen drie topchefs plaats. Meesterkok Margot Janse, Sterrenchef Jacob Jan Boerma en Chef-Restaurateur Dennis Huwaë. Zij gaan wekelijks van maandag tot en met donderdag, de jurering op zich nemen en hun kennis delen met de deelnemende kandidaten.

The Chefs’ Line Nederland’ is vanaf maandag 14 mei iedere werkdag om 22.00 uur te zien op 24Kitchen

Artikel delen