Bondscoach veilt eerste Oosterscheldekreeft

Bondscoach veilt eerste Oosterscheldekreeft

Bondscoach Ronald Koeman veilt eerste Oosterscheldekreeft voor 50.000 euro. Dat is een recordbedrag voor Support Casper.

Bondscoach Ronald Koeman heeft in de visafslag van het Zeeuwse Colijnsplaat de eerste Oosterscheldekreeft voor een recordbedrag van 50.000 euro geveild. W&A Fish samen met Delta Mossel beiden uit Yerseke zijn de gelukkige eigenaar van de 2 kilo wegende kreeft. De opbrengst van de eerste kreeft gaat dit jaar naar Support Casper, de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. De veiling is het startschot voor het nieuwe seizoen van de Oosterscheldekreeft. De culinair hoog aangeschreven kreeft mag vanaf vandaag tot en met 15 juli gevangen worden. Eerder op de dag ontving Ronald Koeman de eerste Oosterscheldekreeft uit handen van sportpresentator Kees Jansma. Jansma ving de eerste kreeft als eregast van de ‘Kring van de Oosterscheldekreeft’.

Voor Support Casper
Bondscoach Ronald Koeman is ambassadeur van Support Casper, de campagne van de Stichting ‘Overleven met Alvleesklierkanker’. De drijvende kracht achter deze stichting is Prof. Dr. Casper van Eijck. Ronald Koeman: “Ik ken Casper van mijn tijd bij Feyenoord – waar hij in zijn vrijetijd clubarts is - en ben erg onder de indruk van zijn onderzoek naar innovatieve behandelmethoden tegen alvleesklierkanker. Als ambassadeur is het fijn dat ik kan helpen om geld in te zamelen, want dat is hard nodig. Dat we dat samen met deze veiling kunnen doen is natuurlijk heel mooi.”

Ijs van Oosterscheldekreeft
Herman den Blijker die ook warme betrokkenheid heeft met Support Casper, bereidde in de veilinghal een gerechtje met ijs van Oosterscheldekreeft. “De Oosterscheldekreeft is een prachtproduct om mee te werken. De zoetige smaak en fijne, malse structuur maken deze kreeft uniek. Voor deze feestelijke gelegenheid bedacht ik een bijzonder gerechtje met kreeftenijs; een mooie koude kreeftenbouillon, pomelo, komkommer en heel romig kreeftenijs.”

Kreeftenvissers verwachten goed seizoen
De bijna 40 kreeftenvissers beginnen vandaag aan hun seizoen dat 15 weken duurt. Op de Oosterschelde en de Grevelingen wordt op de Zeeuwse kreeft gevist. “De watertemperatuur is al behoorlijk goed, boven de 8 graden. De kreeft is al aan de wandel en op zoek naar voedsel”, aldus visser Dominic Haaij uit Bruinisse.  “Onze kubben en korven zijn uitgezet en wij hebben er vertrouwen in dat het een goed seizoen gaat worden.” De vraag naar de hoog aangeprezen Oosterscheldekreeft is groot. Volgens Johan van Nieuwenhuijzen, directeur van United Fish Auctions, waar de visafslag van Colijnsplaat onder valt, gaat het goed met de afzet. “Er komen steeds meer horecazaken in Nederland en België bij en dat merken wij ook bij de afzet van de kreeft.“

 

Artikel delen