Ciel Bleu** viert jubileum met oud chefs

Tags: chef

Ciel Bleu** viert jubileum met oud chefs

Ciel Bleu** heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement: Chefs Favourites. Tijdens deze exclusieve middag werd een podium gegeven aan 8 getalenteerde chefs die na een succesvolle periode in de keuken van Ciel Bleu hun vleugels uitsloegen en zo hun sporen verdienden in het Nederlandse culinaire landschap.

De culinaire reis van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman begon zo’n 15 jaar geleden in Ciel Bleu: “We kregen carte blanche om een restaurant op hoog niveau neer te zetten en die kans hebben we met vier handen aangegrepen.” Het tweesterrenrestaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – ontving in 2005 de eerste ster en in 2007 mocht het chefsteam de tweede Michelinster in ontvangst nemen.

In de schijnwerpers
Inmiddels kijken de chefs terug op vijftien bewogen jaren, met als hoogtepunt de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij. “Natuurlijk hebben we dat niet alleen met z’n tweeën gedaan. In al die jaren hebben heel wat talentvolle chefs zich bij ons team gevoegd. Nu we al een decennium lang twee Michelinsterren op onze naam mogen schrijven, is het hoog tijd om deze jongens weer in de schijnwerpers te plaatsen in hun vertrouwde Ciel Bleu. Daar waar het voor hen ooit allemaal begon, maar ook daar waar zij onderdeel waren van het succes.”

De chefs
Samen met chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman bereidden Arnout van der Kolk van Restaurant C, Dennis Huwaë van Restaurant Daalder, Vito Reekers van Restaurant Karel V, Thibault Casasole van Restaurant Le Bistrot des Alpes, Marc van der Tang van Restaurant Den Burgh, Thomas Groot van Restaurant 212, Sander Spruijt van Restaurant De Burgemeester* en Jelle Conijn van Ciel Bleu Restaurant** een 10-gangenmenu voor Chefs Favourites. Het bijpassende wijnmenu is samengesteld door sommeliers Noël Vanwittenbergh en Sietze van Zanten en het restaurantteam werd geleid door Pasquinel Kolk die daarbij werd ondersteund door oudgedienden uit het serviceteam van Ciel Bleu.

Over Ciel Bleu
Ciel Bleu Restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23ste etage, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

 

Artikel delen