Librije's Zusje Beste NLse Groenterestaurant

Librije's Zusje Beste NLse Groenterestaurant

Librije’s Zusje, het tweesterrenrestaurant in Waldorf Astoria Amsterdam, is uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant in Nederland 2018. Executive chef Sidney Schutte, bekend om zijn voorliefde voor vegetarische gerechten, haalde de prijs op in België.

De prijs voor de beste groenterestaurants is een initiatief van de befaamde Belgische groentechef Frank Fol en de nieuwe online restaurantgids We’re Smart Green Guide, onderdeel van het concept We’re Smart World. Naar het oordeel van de gids is het Beste Groenterestaurant ter Wereld te vinden in Barcelona: Celeri, van chef Xavier Pellicier. In de top 100 van `beste Groenterestaurants ter wereld' staan alleen al drie Nederlandse restaurants bij de beste 20: op 6 De Librije (Zwolle), 15 Bolenius (Amsterdam) en 16 Librije’s Zusje (Amsterdam).         

Spannende gerechten
Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam is een warm pleitbezorger van de vegetarische keuken. Hij wordt geroemd om zijn geraffineerde smaakcombinaties, de mix van producten en om zijn creatieve en vernieuwende vegetarische gerechten. In het tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje wordt een uitgebreid vegetarisch menu geserveerd en ook op de kaart van Goldfinch Brasserie is een keuze aan vegetarische gerechten te vinden. De uitdaging van het vegetarisch koken op topniveau is wat Sidney betreft 'spannende gerechten creëren waarin proteïnen niet worden gemist'.

Artikel delen