Noma-chefs koken bij de KASerne Den Bosch

Noma-chefs koken bij de KASerne Den Bosch

De KASerne in Den Bosch ontvangt op 2,3 en 4 mei topchefs uit alle hoeken van de wereld tijdens het evenement Culinaire Wereldtour. Alle chefs hebben in de keuken gestaan van restaurant Noma in Denemarken, dat vier keer is uitgeroepen door The World's 50 Best Restaurants tot beste restaurant van de wereld.

Chef-kok Marten Verelst van de KASerne organiseert kookt tijdens het evenement samen met 12 sterrenchefs drie dagen achter elkaar zowel de lunch als diner voor 50 gasten per arrangement bij de KASerne in ’s-Hertogenbosch.

Groots aangepakt
"Het is een uniek samenzijn en weerzien van ‘culinaire vakidioten’ die sinds hun tijd bij Noma de wereld hebben veroverd en allen werkzaam zijn op prominente posities in de beste keukens van de de wereld", vertelt Verelst. "Denk aan landen en restaurants als Denemarken Noma, de VS Rooh, Finland Maaemo, Peru Astrid y Gaston. De smaakvolle expeditie wordt groots aangepakt en vele internationale toeleveranciers in de horeca hebben hun interesses getoond om samen te werken en hun medewerking te verlenen om dit event tot een top succes te maken."

Thuisland als inspiratie
Elke chef neemt een gang voor zijn rekening met zijn thuisland als inspiratie. In 12 gangen nemen zij gasten mee op een culinaire reis en laten het beste van toonaangevende restaurants proeven waar gasten normaliter een half jaar voor aanvang dienen te reserveren.

Artikel delen