R'dam maakt zich op voor Kookgoot en GastRO

R'dam maakt zich op voor Kookgoot en GastRO

Vanaf vandaag vinden in Rotterdam de evenementen Kookgoot en GastRO 2019 plaats. 

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het nieuwe stadsfestival in het centrum van Rotterdam. Het laatste weekend van mei belooft een waar shop- en foodfestijn te worden met pop-up keukens, kookdemo’s en succesvolle Rotterdamse chefs. De vrijdagavond is extra speciaal; de winkels zijn tot 23.00 uur geopend en The Voice winnares Maan schittert met haar grootste hits om 21.45 uur.

Wereldse smaakexplosies
Dit jaar staat de bezoeker een afwisselend en uitgebreid programma te wachten aan de HEMA - en Bijenkorf zijde van de Koopgoot. Fijnproevers kunnen zich kosteloos vermaken in hartje Rotterdam met afwisselende programma’s en een plaats aan een van de ingedekte tafels. Wereldse keukens presenteren hier de specialiteiten en besteden aandacht aan de laatste trends uit de food – en horecabranche. Van Frans, Aziatisch en veganistisch tot Hans Worst en het oudste café van Rotterdam, Melief; jong en oud krijgt overal een uniek kijkje in de keuken. 

GastRO: culinair en gastvrij stadsfestival Rotterdam
De Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het nieuwe stadsfestival in het centrum van Rotterdam. Naast het culinaire plezier, is er volop entertainment en zijn op vrijdagavond de winkels geopend tot 23.00 uur. Zo geeft de top van de nieuwe generatie jonge Nederlandse jazzmusici vanuit Closer to Jazz, een reeks mini-jazzconcerten door de hele binnenstad. Ook LijnB is aanwezig en geeft op het Binnenwegplein en de Lijnbaan verschillende dance pop-up optredens. De succesvolle The Voice winnares, Maan, sluit de vanavond af met haar grootste hits.

Artikel delen