Amsterdam Food Week begonnen

Amsterdam Food Week begonnen

Vandaag begint de Amsterdam Food Week. Het evenement duurt tot en met 7 oktober en is bedoeld voor alle foodprofessionals uit de stad. Het vindt plaats in het Food Center Amsterdam. Vanavond wordt tijdens het openings­diner bovendien de Smaakburgemester benoemd. Hij of zij vertegenwoordigt komend jaar als ambassadeur culinair Amsterdam.

Tijdens een gevarieerd programma worden expertises gedeeld en wordt Amsterdam als culinaire hoofdstad op de kaart gezet. Chefs, producenten, journalisten en beleidsmakers gaan het gesprek aan over hoe zij Amsterdam naar een hoger culinair niveau gaan tillen en hierin meer saamhorigheid creëren. Amsterdam Food Week wil uitgroeien tot een jaarlijks event dat bij volgende edities ook publiekelijk toegankelijk is. 

Amsterdamse foodscene
Het initiatief voor de Amsterdam Food Week komt uit de koker van levensmiddelengroothandel De Kweker. “Samen met onze partners vonden we het de hoogste tijd om de Amsterdamse foodscene bij elkaar aan tafel te zetten. Om ervaringen te delen, te inspireren en te vieren wat onze culinaire hoofdstad allemaal te bieden heeft. Geen mooier moment dan 2018, het jaar van ons eigen 50-jarige bestaan, om dit aan de stad te geven”, aldus Gert Blaauw, Algemeen Directeur van De Kweker. Het event is georganiseerd in samenwerking met partners Food Cabinet, De Buik van Amsterdam en Dutch Cuisine.

Gastronomische ontwikkelingen
Amsterdam heeft zich de afgelopen jaren op gastronomisch gebied enorm ontwikkeld. Makers, verwerkers en markten hebben de stad met innovatieve foodconcepten en unieke initiatieven verrijkt. Dit jaar komen onder andere de 100 meest toonaangevende smaakmakers bijeen voor de opening van de Amsterdam Food Week op 1 oktober. Samen met deze foodprofessionals worden vervolgens dagelijks actuele thema’s besproken die zich nu in de foodscene van onze hoofdstad afspelen. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met het nijpende personeelstekort? Wat kunnen we leren van de nieuwste food trends in New York, Berlijn en Londen? Leveren we straks goederen met drones? En bovenal: hoe zetten we Amsterdam verder op de culinaire wereldkaart?

Deze professionals doen mee aan het programma:
Ron Simpson - The Avocado Show
Joris Lohman - Food Hub
Monique Mulder - Dutch Cuisine
Sarriel Taus - World of food
Willem Treep - The Food Line Up
Helen Kranstauber – Food Cabinet
Laura Heerema - Giant Leaps
Cees Holtkamp - Patisserie Holtkamp
Agnieszka van Batavia - Duurzaamheidsexpert
Guus Vredenbrug - Food Things
Anita Bos - KHN
Sven Sallaerts – Pesca
Tjitze van der Dam - Executive Sous Chef QO Amsterdam
Albert Kooy - Dutch Cuisine
Hidde de Brabander - Meester Patissier
Yvette van Boven - Kok, schrijfster en presentatrice en

De eerste Smaakburgemeester van Amsterdam, die benoemd wordt tijdens het openings­diner op maandag 1 oktober en komend jaar als ambassadeur culinair Amsterdam vertegenwoordigt.

Artikel delen