Eigenaren Pesca & Kopstootbar openen De Tulp
Innovatie
Foto De Tulp in Amsterdam

Eigenaren Pesca & Kopstootbar openen De Tulp

De initiatiefnemers van restaurant Pesca (Sven Sallaerts en Jos de Jong) en de mannen van het jenevermerk JAJEM en de Kopstootbar (Sunny Bakhtiar, Jamie van der Will en Maarten de Vries), openden afgelopen week een nieuwe horecazaak: De Tulp aan het Amsterdamse Marie Heinekenplein. Foto's van de zaak staan onder dit bericht.

​De Tulp, die zijn naam heeft te danken aan het bekende glaasje waar jenever uit wordt gedronken, is iets on-Nederlands, vertelt Sallaerts. "Veel kleur, héél veel kleur. Een schommel op het terras, planten in de zaak. Een echt vrolijk en Caribisch sfeertje. De veranda heeft bijvoorbeeld een kleurrijke Caribische look en de jungle van planten in de zaak geeft het gevoel alsof je je in het buitenland begeeft." 

​Zelfbediening
Hij vervolgt: "Om in dat gevoel te blijven worden na het diner op geheel Zuid-Amerikaanse wijze alle tafels opzij geschoven om ruimte te maken voor de dansvloer. Over het terras: dat heeft een informeel karakter en er is gekozen voor zelfbediening. We verkopen o.a. grote pitchers met cocktails en grote flessen bier, om te delen met vrienden natuullijk."

Menu
Het menu van De Tulp bestaat uit verschillende planken waarop drie kleine gerechten worden geserveerd. Voor het diner zijn de planken in twee verschillende maten te verkrijgen. Ook tijdens de lunch wordt er gebruik gemaakt van de planken, al is er ook de mogelijkheid om een sandwich, een salade of een tosti te bestellen.

Buurt
De Tulp wil de buurtbewoners graag betrekken bij verschillende activiteiten. Daarom wordt er speciaal op zondagmiddag een programma voor kinderen aangeboden. Ze kunnen zich op deze middag aanmelden voor dj-les en er worden activiteiten zoals kinderbingo en het wereldrecord schommelen verbreken georganiseerd.

Entree Awards
Sallaerts won met zijn visrestaurant Pesca afgelopen jaar de titel Best Hospitality Concept tijdens de Entree Awards.

Reacties

Reactie toevoegen