Nieuwe roomlikeur: Tia Maria Matcha

Nieuwe roomlikeur: Tia Maria Matcha

Tia Maria heeft een nieuwe eigentijdse roomlikeur gelanceerd: Tia Maria Matcha. Dit is een romige, lichtgroene likeur op basis van Japanse matcha met een alcoholpercentage van 17%.

Tia Maria met matcha als basis

Matcha is een groene thee afkomstig uit Kyoto, een regio in Japan. De natuurlijke en eigenzinnige smaak maakt het extract van deze thee volgens Tia Maria zeer geschikt als basis voor een bijzondere likeur. Tia Maria Matcha heeft een lichtgroene kleur en is een bloemig en verfrissend alternatief voor de bekende Tia Maria-smaak. Dat maakt deze Tia Maria Matcha tot een nieuwe drinkervaring. Mooie bijkomstigheid: de parelmoerachtige fles.

Hoe serveer je Tia Maria Matcha?

tia maria matchaTia Maria Matcha is te combineren met eten. Je kunt het puur met ijs serveren of in een frisse ‘Matcha-tini’ cocktail.

Puur met ijs
Meng een theelepel suiker en een theelepel matchapoeder in een schaal. Doe wat koud water in een kom en dompel de rand van je glas in het water. Schud eventuele druppels water eraf en plaats de rand van het glas in de mix van matcha en suiker. Vul het glas met ijs en voeg Tia Maria Matcha toe.

Matcha-tinitia maria matcha
45 ml Tia Maria Matcha
35 ml Tito's Handmade vodka

Maak een groene matcha-rand op de helft van een Martini (coupe) glas. Schenk Tia Maria Matcha en Tito's Handmade vodka in een cocktailshaker. Vul de rest van de shaker met ijs. Schud de ingrediënten goed door elkaar en schenk de inhoud van de shaker door een zeef in het glas.

 

Artikel delen