Gulpener verrijkt portfolio met topbieren

Tags: bier

Gulpener verrijkt portfolio met topbieren

Gulpener Bierbrouwerij verrijkt het portfolio door een samenwerking met de Deense craftbier brouwer Mikkeller, de Duitse familiebrouwerij Riegele en het Duitse Einbecker. Vanaf dit voorjaar zal Gulpener de mooie bieren van deze drie brouwerijen exclusief gaan distribueren in Nederland. De bieren zijn beschikbaar voor horeca, retail en slijterijen.

Exclusieve samenwerking

Jan-Paul Rutten, directeur van de Gulpener Bierbrouwerij is trots: “We gaan een exclusieve samenwerking aan met drie exceptionele brouwerijen. Hun prachtige bieren zullen een welkome toevoeging zijn aan ons eigen portfolio. Hierdoor kunnen wij onze horeca-, retail-en slijterijpartners exclusieve bieren aanbieden die hun positie en onze samenwerking zullen versterken. Gezamenlijk gaan wij de biergenieters verrassen met nieuwe hoogwaardige smaken en uitzonderlijke bierstijlen.”

Gulpener verrijkt het portfolio met Mikkeler

Deense craftbrouwer

Gulpener verrijkt portfolio

Mikkel Borg Bjergsø en Kristian Keller zijn in 2003 gestart met experimenteren in hun eigen keuken. Hun grote internationale doorbraak begon met het bier ‘Beer Geek Breakfast’. Dit bier werd uitgeroepen tot beste Stout door het internationale bierplatform ‘RateBeer.com’. Inmiddels is Mikkeller uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk van hoogwaardige craftbieren, en staan zij bekend om hun onuitputtelijke creativiteit, onderscheidende verpakkingen en innovaties in bierstijlen en smaken.

Traditionele Duitse familiebrouwerij

Gulpener verrijkt portfolio

Riegele is een traditionele Duitse familiebrouwerij. Riegele is ontstaan in 1386, oorspronkelijk als brouwerij “Zum Goldenen Ross”. Een echt familiebedrijf waar inmiddels de 28e generatie aan de leiding is. In Duitsland staat de brouwerij bekend als een van de beste van het land, en hun exceptionele bieren worden dan ook met zeer grote regelmaat bekroond op nationale en internationale wedstrijden. De huidige directeur, Sebastian Priller-Riegele, werd in 2011 “Weltmeister der Biersommeliers”. Riegele heeft een bijzonder portfolio van klassieke Duitse bierstijlen, alsmede van hoogwaardige craftbieren.

Aan de wieg van Duitse bock

De Einbecker brouwerij is gevestigd in Einbeck, Duitsland. Einbecker is opgericht in 1378 en is daarmee een van de oudste brouwerijen ter wereld. De brouwerij staat bekend om het brouwen van zeer kwalitatieve bockbieren. Het ontstaan van het bockbier (Ainpöck) is zelfs terug te leiden naar deze brouwerij. Wat deze brouwerij tevens zeer bijzonder maakt, is dat een groot deel van de medewerkers en stadsgenoten mede-eigenaar zijn van deze historische brouwerij.

Artikel delen