Dommelsche brouwerij viert 275 jarig jubileum

Dommelsche brouwerij viert 275 jarig jubileum

De Gemeente Valkenswaard heeft de monumentale status toegekend aan de Dommelsche Bierbrouwerij. De Gemeente maakte dit op woensdag 30 oktober bekend tijdens de viering van het 275 jarige jubileum van de brouwerij.

Burgemeester Ederveen, Gemeente Valkenswaard: “Als gemeentebestuur zijn we bijzonder trots op de Dommelsche bierbrouwerij. Een historisch icoon, een brouwerij die al 275 jaar nauw is verbonden met Dommelen. Deze brouwerij is van oudsher van groot economisch belang voor onze Valkenswaardse gemeenschap. Niet alleen als werkgever, waar vele generaties met ziel en zaligheid hebben mogen werken, maar ook als gewaardeerde partner van diverse evenementen in onze gemeenschap.”

Monumentenstatus
Wethouder Geldens bevestigde een speciaal monumentenschildje aan de muur bij de ingang van de brouwerij en de Gemeente plaatste een speciaal bankje voor de oude brouwzaal. Om het jubileum te vieren trakteerde de brouwerij op deze dag alle bezoekers op een gratis sixpack Dommelsch 0.0%. Bart Simonet, interim-directeur Dommelsche Bierbrouwerij: “We zijn enorm vereerd met de toekenning van de monumentenstatus. Deze hele week staat in het teken van de viering van 275 jaar Dommelsche Bierbrouwerij. Afgelopen zaterdag vierden we het jubileum met al onze collega’s en hun familie en vandaag vieren we het jubileum met alle Dommelsch fans, door een rondje van de brouwerij te geven. Het was geweldig te zien hoeveel Dommelsch fans naar de brouwerij kwamen, de 12.000 blikken Dommelsch 0.0% die we klaar hadden staan waren in 2,5 uur uitgedeeld. In de toekomst willen we als brouwerij onze economische en sociale rol in de gemeente en regio blijven vervullen. Zo blijft blijven we trouw aan onze oorsprong.”

Artikel delen