NLs Champagne festival organiseert 2e editie

NLs Champagne festival organiseert 2e editie

Na de eerste editie van Fête du Champagne in het Rembrandtpark, gooit de organisatie het nu over een andere boeg. De komende editie van het Champagne festival wordt in een feestelijke winterjas gestoken. 

Van 29 november tot en met 1 december strijkt Fête du Champagne winterfestival neer in de Zuiveringshal op het Westergas. Met meer dan 100 verschillende soorten Champagne, Crémant en wijnen, van boetiek Champagnes tot aan bekendere Champagnehuizen zoals Champagnehuis Deutz.

Crémant in de hoofdrol
De Amsterdamse Zuiveringshal krijgt een Franse, boerse en winterse twist. Het festival schenkt speciale aandacht aan Crémant, deze mousserende wijn is ruim vertegenwoordigd door uit iedere streek van Frankrijk een Crémant in te brengen, van Loire, Elzas, Bourgogne tot Bordeaux. Hierdoor kan iedereen kennis maken met Crémants. Naast mousserende wijnen is er ook ruimte voor wijn, exclusief op het winterfestival gaat Fête du Champagne werken met wijnhuis Domaine de la Baume uit de Languedoc. Ook zullen gerelateerde activiteiten te doen zijn op die dag, zoals druivenstampen en Champagne quizzen.

Champagne- en wijnhuizen
De volgende Champagne- en wijnhuizen hebben zich al ingeschreven:

Moët & Chandon Imperial (viert zijn 150ste verjaardag)
Dom Perignon
Ruinart: het oudste Champagne huis in Reims
Bonnet-Ponson: biodynamische en natuur Champagne
Vele Boutique Champagne huizen 
Wijnhuis Domaine de La Baume
Crémants uit alle windstreken van Frankrijk

Hoe het allemaal begon
Voor de organisatoren Sebastiaan van Erne en Ivar Beukeboom, bekend van Amsterdam Wine Festival, gaat er een droom in vervulling: “Toen we vorig jaar door de Champagnestreek reden en het bord “Route du Champagne” tegen kwamen ontstond het idee. Hoe leuk zou het zijn als we in Nederland een festival zouden kunnen organiseren met Champagne in de hoofdrol?” In datzelfde weekend is Fête du Champagne ontstaan.

Artikel delen