Anja Vondenhoff 3de wijnvrouw van het jaar

Tags: wijn

Anja Vondenhoff 3de wijnvrouw van het jaar

Vinoloog Anja Vondenhoff als derde genomineerd voor Wijnvrouw van het Jaar 2020. Het Wijntheater maakte nieuwe kanshebber bekend tijdens Wine Professional 2020.

Tijdens Wine Professional 2020 op 13 januari riep register vinoloog Barbara Verbeek (Wijntheater & Champagnebar) vinoloog Anja Vondenhoff uit als derde genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2020. Anja is oprichter van www.wijncampus.nl, wijndocent, vinoloog van de Wijnacademie en coauteur van de in 2018 opgerichte SommelierOorkonde cursus. Naast Anja Vondenhoff zitten Tjitske Brouwer en Magda van der Rijst in de race voor de felbegeerde titel, waarvoor in totaal vier wijnvrouwen worden genomineerd. De nationale award Wijnvrouw van het Jaar is een initiatief van het Wijntheater en publiciteitsbureau MissPublicity.

Over Anja Vondenhoff

Anja Vondenhoff is wijndocent, vinoloog van de Wijnacademie en coauteur van de SommelierOorkonde cursus. Daarbij richtte zij www.wijncampus.nl op, waar belangstellenden en wijnprofessionals vakkennis kunnen opdoen. Na een studie Master of Science in Hospitality Management in Miami en werk bij Marriott en Hilton International, werkte Anja aan De Academie voor Gastronomie waar ze diverse WSET-wijncursussen gaf (Wine and Spirit Education Trust). Inmiddels geeft Anja al twintig jaar wijncursussen, is zij erkend wijndocent en geeft zij les aan de hoogste WSET-opleiding, de Diploma course, voor het onderdeel mousserende wijn. Naast haar liefde voor deze bruisende drank geniet Anja van elke wijn die de mogelijkheid heeft om op fles verder te rijpen en om mooie wijnen te combineren met uiteenlopende gerechten. In 2011 won Anja de Europese Champagne Ambassadeur wedstrijd. Vanaf 2017 is Anja voorzitter van de Club of Weinakademiker namens de Benelux en sinds 2018 Certified Sommelier van The Court of Master Sommeliers.

Gewaardeerd wijndocent

De jury koos Anja om haar expertise en ruime ervaring als gewaardeerd wijndocent op hoog niveau. Zij heeft de afgelopen jaren honderden jonge mensen geënthousiasmeerd voor wijn en hen opgeleid bij de Academie voor Gastronomie in Hoog Soeren, de Wijnacademie en de Hotelschool in Apeldoorn. Haar werk doet zij al twintig jaar met een tomeloze inzet.

 

Tags: 
Artikel delen