Gin Festival krijgt ‘ingenieuze’ tonics

Gin Festival krijgt ‘ingenieuze’ tonics

Minder suiker. Minder Kinine. Tonics die echt gemaakt zijn om de gin te complementeren. Importeur Giniverse haalt de dranken van het Britse Inginius naar Nederland. Op het Amsterdamse gin festival op 18 mei 2019 kunnen fijnproevers en horecaondernemers alle 6 smaken van Inginius proeven. 

Giniverse haalt Inginius Tonics naar Nederland. Het zijn heel lichte tonics die de gin niet verpesten. Je proeft dat de smaak echt wel anders is. Die smaak. Die is echt zo ontzettend belangrijk. De tonic speelt daarin een zeer belangrijke rol, iets wat – nog steeds – vaak wordt onderschat.

Recept
Andrew Peerless, de bedenker van Inginius Tonics wilde iets creëren dat de bitterheid in evenwicht houd met de juiste hoeveelheid zoetheid die nodig is voor een klassieke gin-tonic. Een tonic met die kenmerkende plantaardige ingrediënten, gemengd om de smaakpapillen van de meest veeleisende kenners van gin te verrassen.  De Classic-tonic versloeg in 2018 alle grote merken bij de Britse Great Taste Awards. Het kreeg maar liefst 2 sterren. En de Inginius Citrus-tonic, bedoelt om zoetere, bloemen en citrus gins te complementeren, won er één ster. Het belangrijkste verschil qua recept is dat Inginius Tonics veel minder suiker en veel minder kinine bevat. De tonics zijn geen frisdrank, maar speciaal gemaakt om in een gin-tonic te zitten. Om de gin te complementeren en te accentueren, in plaats van te overheersen.  Het succes bij de Great Taste Awards sterkte Inginius om nieuwe tonics te ontwikkelen die gezoet zijn met fruitsuikers, dezelfde heerlijke smaak en een onberispelijke balans hebben. Daardoor zijn er nu in totaal 6 tonics voor zowel droge gins, aromatische gins, en zoete en fruitige gins. 
 

Gin-tonic ijsjes  
De vierde editie van het Gin Festival vindt plaats in de Beurs van Berlage, waar sprekers uit binnen- en buitenland over hun vak praten. Naast proeverijen zijn er verscheidene masterclasses, seminars en tal van andere activiteiten te volgen.  Daarnaast heeft Giniverse nog iets bijzonders voor de gasten van het Gin Festival in Amsterdam in petto. Omdat dit het oudste Gin Festival van Nederland is, verdient het iets speciaals: 500 exclusieve infused gin-tonic ijsjes en 200 ijsjes met Maraba koffielikeur. 

Over Giniverse
Giniverse is de Nederlandse importeur van exclusieve producten uit het gin universe. Gespecialiseerd in het vinden van unieke subtiele concentraties van aroma's en smaken, veelal op basis van een mix van plantaardige producten, kruiden en specerijen. Naast de tonics van het Britse Inginius importeert Giniverse tevens tonic van Té-Tonic uit Spanje en Gorilla Spirits uit Groot-Brittannië.  

Artikel delen