Int. Cider Festival Rotterdam groeit sterk

Int. Cider Festival Rotterdam groeit sterk

Op de 7de editie van het Internationale Cider Festival op zaterdag 1 juni in de Fenix Food Factory zijn alle cidermakers zelf aanwezig, nu ook uit de VS. Met dertien buiten- en binnenlandse cideristen is dit het grootste ciderfestival van de Lage Landen.

Op het Cider festival wordt ook de prijs voor de beste in Nederland verkrijgbare buitenlandse cider zaterdag uitgereikt door onze festivaltegenhanger in Duitsland, Michael Stöckl van CiderWorld, jaarlijks in Frankfurt. Vanaf het begin doen er internationale cidermakers aan mee. Uit traditionele cidergebieden als Frankrijk, Engeland, Ierland en Spanje (dit jaar Baskenland), maar ook uit opkomende ciderlanden als Letland, Oostenrijk en Nederland zelf.

Amerikaanse kennis
Door de jaren heen hebben Nederlandse cidermakers hun vruchten geplukt met de schat aan informatie die er te halen is. Ook uit de horeca komen bartenders, eigenaren en festivalorganisatoren langs om gastronomische kennis op te doen. De organisatie heeft voor deze editie de geldpot geplunderd om twee Amerikanen hierheen te halen. In tegenstelling tot wat gedacht wordt, hebben de VS een rijke en oude ciderhistorie. In de 19de eeuw wat het land de grootste ciderproducent ter wereld. Cider ging daarna bijna teloor, maar sinds een jaar of tien is er een gigantische comeback. 

Locatie: Fenix Food Factory, Kop van Zuid, Rotterdam
Datum: zaterdag 1 juni van 12-19 uur. Daarna Cider After Party met dj (gratis entree)
Entree: 10 euro inclusief proefglas en 2 muntjes (twv van 5 euro). Borg wijnglas is 5 euro extra maar komt terug bij inlevering. Mag ook tegen cider op fles om mee te nemen.

 

Artikel delen