Circulaire vrijmibo in The Green House

Tags: bier wijn

Circulaire vrijmibo in The Green House

Voor een toepasselijke vrijmibo kunt u tijdens de Week van de Circulaire Economie terecht in The Green House. Kom een biertje of wijntje drinken en daarna learnings opdoen over de succesvolle aanpak van het paviljoen op gebied van ontwikkeling, bouw en exploitatie. De kans voor professionals in het bouwproces die een duurzame impact willen maken en zoeken naar methodes om dit te bereiken. 

The Green House in Utrecht is circulair en volledig remontabel ontworpen, zodat het over 15 jaar verplaatst zal kunnen worden. De strategie, een sterk eco-netwerk, de juiste samenwerking én de goede innovatieve circulaire business cases leiden tot het succes van circulair bouwen. Rogier Joosten was de kwartiermaker en ontwikkelmanager van het project. 

Right to Copy
Dat maakt het een toepasselijke plek om learnings op te doen over de succesvolle aanpak op het gebied van ontwikkeling, bouw en exploitatie. Voor elk detail van het gebouw is een veel betere circulaire uitvoering gevonden dan bij een traditionele lineaire benadering. Joosten vertelt over deze innovatieve aanpak onder het motto Right to Copy. Uiteraard is er ook een rondleiding.

 

Voedselverspilling 
Afgelopen maandag startte De week van de Circulaire Economie. Tijdens deze vierde editie zijn er meer dan 100 evenementen in het hele land te bezoeken: een recordaantal! Vanmiddag kunt u nog terecht in Het Schoutenhuis in Alphen aan den Rijn voor informatie over voedselverspilling: wereldwijd haalt een derde van onze voedselproductie ons bord niet. Dit is niet alleen zonde van het voedsel, maar ook van alles wat erbij komt kijken om het voedsel uiteindelijk te kunnen consumeren. Dat kan en moet natuurlijk anders. Wellantcollege Alphen aan den Rijn en de gemeente nodigen u van harte uit voor een inspirerende bijeenkomst over het tegengaan van voedselverspilling. De leerlingen bereiden en serveren creatieve circulaire hapjes en drankjes van onverkochte producten, die uiteraard consumptiewaardig zijn. Naast proeven valt er ook genoeg te luisteren: diverse sprekers geven pitches over voeding, onderwijs en voedselproductie.

 

 

Artikel delen