Genomineerde wijnvrouwen op Gastvrij R’dam

Tags: wijn

Genomineerde wijnvrouwen op Gastvrij R’dam

Op 24 september 2019 wordt de eerste nominatie bekend gemaakt voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2020. De verkiezing die dit jaar voor de tweede keer wordt gehouden, biedt professionele wijnvrouwen met passie voor het vak een podium.

Vorig jaar werd de eerste editie gehouden van de verkiezing Wijnvrouw van het Jaar en won Birthe van Meegeren de felbegeerde titel. Aankomende dinsdag wordt op Gastvrij Rotterdam de eerste genomineerde vrouw van de vier bekend gemaakt.

Wijnvrouw van het Jaar award
De laatste jaren zien we steeds vaker dat vrouwen zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld. Volgens initiatiefnemers Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland van  MissPublicity, zijn de vrouwen in de Nederlandse wijnbranche uniek: “Deze vrouwen werken hard, inspireren, zijn creatief, kleurrijk en veelal een stimulans voor andere vrouwen. Het is de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de schijnwerpers te zetten.” Kernwaarden voor de award zijn onder andere toegankelijkheid, verbinding, professionaliteit, kennis en ambitie.

Verkiezing
Na het succes van afgelopen jaar, vindt er vanaf september 2019 wederom elk kwartaal een nieuwe wijnvrouw van het seizoen verkiezing plaats. Zij komt in aanmerking voor de titel ‘Wijnvrouw van het Jaar 2020’. De bekendmaking van de eerst nominatie vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam op 24 september. Na deze eerst voorronde worden de overige plekken bekendgemaakt. De vakjury voor Wijnvrouw van het Jaar bestaat uit Barbara Verbeek, Peter van Houtert, Heleen Boom en Janny van der Heiden. Birthe van Meegeren, winnares Wijnvrouw van het Jaar 2019, heeft zich als nieuw lid aan de jury verbonden.

Artikel delen