Foto Delphine Chevalier

[Fotoalbum] Escobar in Amsterdam

Waar voorheen muziekpodium De Barcuyp te vinden was, aan de Amsterdamse Albert Cuypstraat, opende onlangs bar-restaurant Escobar. Bekijk onder dit bericht foto's van de nieuwe horecazaak, waarvan Ron Blaauw culinair adviseur is.

Initiatiefnmers van Escobar zijn Roderick Kunst en Willem Alberts, twee oud-werknemers van horecaondernemer en chef-kok Ron Blaauw. Assistent manager Ivo van Vliet vertelt: "Escobar is een Spaans(e) bar-restaurant in het voormalige badhuis / muziekpodium De Badcuyp aan de Albert Cuypstraat. Het restaurant is zeven dagen in de week geopend voor lunch en diner. Daarnaast heeft Escobar zoals de naam doet vermoeden ook een barfunctie en kunnen gasten terecht voor een drankje." 

Spaanse bodega
Hij vervolgt: "Escobar is deels geïnspireerd op de Spaanse bodega’s en cerveceria’s zoals je die vindt in San Sebastian, maar ook Barcelona en Madrid. Daarnaast zijn er Latijns-Amerikaanse invloeden terug te vinden in het de menu's met bijvoorbeeld een mooi gerijpt stuk vlees en het interieur. Dat laatste is gedaan door de jongens van KingKongs die onder meer bekend zijn geworden door restaurants zoals FG labs in Rotterdam, Ron Gastrobar Indonesia in Oudekerk aan de Amstel en Ayla in Rotterdam." KingsKongs heeft de inspiratie uit Spanje en Zuid-Amerika gehaald. Dit komt terug in terracotta kleur van de vloer die doet denken aan Spaanse plavuizen.

Losse sfeer
"Escobar moet een bruisende mix tussen borrelen en dineren worden", aldus Van Vliet. "De Zuid-Amerikaanse touch betekent ook dat het allemaal wel wat losser mag." Lees hier meer over het concept en interieur.

Reactie toevoegen