[Preview] FoodHallen, Rotterdam

[Preview] FoodHallen, Rotterdam

Vier jaar na de introductie van Foodhallen Amsterdam opent aanstaande vrijdag een tweede indoor foodmarket in Rotterdam. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Room Mate Bruno het monumentale Pakhuismeesteren.

Waar zich vroeger zeebonken en havenbaronnen verzamelden, melden zich nu 15 lokale standhouders. "We zijn hier niet de eerste of enige – zoals in Amsterdam. Maar Foodhallen Rotterdam onderscheidt zich in kwaliteit, aanbod en design. We richten ons 100% op horeca, tot laat in de avond. Met lokale namen in de stands én op de tap is Rotterdam echt een nieuwe thuishaven geworden", vertelt Chong Chu, mede-oprichter Foodhallen.

Het beste van 010
Lokale favorieten claimen hun plek in Foodhallen Rotterdam. En die zijn net zo divers als de stad zelf. Bekende gezichten Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh – uit de keuken van Herman den Blijker’s Las Palmas – duiken met Bar Pulpo in het beste van de zee. Erik en Julien van Loo van Parkheuvel** koken sterrenstreetfood bij Foodshed. En waar wereldse happen bij VietYam en Baomazing vandaan komen, maken ze bij Roffa Streetfoodbar happies 010. Oude bekende Indonesia keert - samen met lokale ondernemer Jim Prins (Bobby’s Gin) - terug met Indisch lekkers. Bavette serveert burgers en (bitter)ballen van eigen Maaslandse runderen en La Pizza’s derde Rotterdamse locatie bakt authentieke Italiaanse steenovenpizza’s. Bij Txosta zorgt ex-El Bulli chef Alvaro Martinez voor een Spaanse fiësta met pintxos en vega(n)s worden in plantaardige behoeftes voorzien bij BACKYARD.

Bekend in september
Momenteel staan 12 standhouders paraat – de overige 3 (waarvan 1 pop-up) volgen in september. Naast lokaal eten schenkt de immense centrale bar ook lekker Rotterdams. Uit de tap schuimt onder andere ‘no nonsense’ bieren van Brouwerij Noordt of de ouderwetse brouwsels van Kaapse Brouwers. Wat ‘Dutch courage’ wordt geschonken in de vorm van de Schiedamse Bobby’s Gin. 

Scheepskantine
Scheepskantine Pakhuismeesteren werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen op te slaan. Nu het gebouw van een dreigende sloop gered is, vervult het haar oorspronkelijke functie weer: verzamelplek van lekker eten. De industriële ruimte behield zijn rauwe randje met hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Inspiratie voor het design van ...,staat was de oude scheepskantine. Waar vroeger zeelieden hun maaltjes kaanden aan lange houten tafels en stoelen, bieden deze nu iets comfortabeler een plek voor foodies. Donkerrode en oudroze muren, marmeren toonbanken, houten balies, en grote bollampen geven de boel een beetje goede smaak uit de 21ste eeuw. 
Design: ..,staat
Verlichting en geluid: dEP, Sam Anders

Artikel delen