Texels Bock is er weer
Advertorial

Texels Bock is er weer

Als eerste hebben de Texelaars dit weekend het nieuwe Texels Bock kunnen proeven tijdens Texel Culinair. Traditioneel de aftrap van het bock-seizoen voor de Texelse Bierbrouwerij. “Dat eerste bockbier vind ik het lekkerst”, aldus brouwer Lex. ”De balans van het zoet en de moutbitterheid die mooi in elkaar overlopen.”

Wanneer als de dagen korter worden en de bomen op het eiland kleuren naar rood en goud, dan verheugt zich iedere liefhebber: het is weer tijd voor Bock. Ons bockbier is al veelvuldig onderscheiden als het lekkerste en beste van Nederland. Ongefilterd herfstbier dat zijn diepe robijnrode kleur en karamelachtige smaak dankt aan geroosterd gerstemout. Een klein beetje gist onderin de fles zorgt voor een rijk en romig mondgevoel. We gunnen ons Bock bovendien de tijd om te rijpen in volkomen rust, wat de smaak nog intenser maakt.

Aan tafel
Niet alleen bij een knappend haardvuur komt Texels Bock tot z’n recht. Het is ook heerlijk aan tafel bij wild en stoofgerechten die net als het bier passen bij de herfst. En wat te denken van een scheut Texels Bock door het pannenkoekenbeslag of door het beslag van de oliebollen. Daar lik je je vingers bij af. Ook de kinderen, de alcohol vervliegt immers bij het verhitten.

Herkenbaar
De speciaalbieren van de Texelse Bierbrouwerij hebben de harten en de tongen van de Nederlanders veroverd. In alle bieren is de volle, romige smaak herkenbaar van de op Texel geoogste graankorrels en eigenzinnige giststam.

Bovengistende bieren
Die granen van ons eigen Texel - gerst en tarwe - rijpen onder de hoge luchten, wuivend in de westenwind, besproeid met die o zo Nederlandse regen. Die ingrediënten worden in de brouwerij bij Oudeschild met duinwater, hop en eigenzinnige gist omgetoverd in een scala aan bovengistende bieren. Allemaal anders, maar tegelijk duidelijk horend bij dezelfde familie.

Geliefd
Ons bestverkopende bier is Texels Skuumkoppe; daar weet je als gastheer en gastvrouw alles van. Het is vernoemd naar de schuimend witte koppen op de golven van de zee. Bij concoursen slepen de bieren van Texels telkens weer prijzen in de wacht. Zo gooit ons Texels Bock regelmatig hoge ogen bij de verkiezingen van het Lekkerste en Beste bockbier. Maar ons belangrijkste verkoopargument is de populariteit bij je gasten. Met Texels schenk je immers meer dan bier. Je schenkt een gevoel, een recht-door-zeegevoel van oprechtheid, van saamhorigheid, van plezier. Mooier kan niet, toch? Gasten gun je Texels.

www.Texels.nl

Reacties

Reactie toevoegen