Amsterdamse Hotelnacht wederom een succes

Tags: hotel

Amsterdamse Hotelnacht wederom een succes

Afgelopen weekend vond de zesde editie van Hotelnacht plaats. Meer dan 2.500 Amsterdammers bleven slapen in een hotel in hun eigen stad en meer dan 7.500 mensen gingen naar de verschillende feestjes die de 40 deelnemende hotels organiseerden. 

Amsterdammers sliepen onder meer bij het nieuwe hotel Pestana Riverside, het luxe boutiquehotel Seven one Seven en het gloednieuwe Twenty Eight. De culinaire, creatieve en culturele evenementen werden erg goed bezocht. De festivalgangers stonden rijendik voor bijvoorbeeld de nachtelijke kebab-pop-up Döner Vermeer, de Lavish Party van Pulitzer en de Roller Skate Disco in de Koepelkerk van het Renaissance Hotel. De Hotelnacht-diners in de verschillende hotelrestaurants waren stuk voor stuk uitverkocht, net als de verschillende brunches, afternoon-tea's en andere evenementen. 

Chardonnay College 
Ook de workshops waren erg populair. De School of Gin en speed-tasting van het Chardonnay College in het Generator Amsterdam, de cocktailworkshop van Tess Posthumus in The Tailor en de Cake Heaven pastry-workshop in het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. Het programma startte op zaterdagmiddag en liep door op zondag met onder meer een Sound Bath in het Conservatorium Hotel en een ontspannen Yoga Nidra-sessie bij Andaz Amsterdam.  

Festive Lighting Awards 
Tijdens de officiële Hotelnacht-opening bij The Commons, de nieuwe hotelbar van The Student Hotel Amsterdam City, werden voor het eerst de Festive Lighting Awards uitgereikt aan de hotels met de meest feestelijke verlichting. Het Conservatorium Hotel won de prijs voor Best Creative Festive Lighting, het Pulitzer Hotel voor de Best Outdoor en DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal voor Best Indoor. De publieksprijs ging dit jaar naar Hotel De L'Europe. Voor de vijfde keer werd de Henk de Lugt Award uitgereikt, de prijs voor karakterhoteliers. Dit jaar viel de eer te beurt aan Elly van de Wouw van Starwood Hotels Amsterdam. 

Artikel delen