AccorHotels neemt Mövenpick over

Tags: hotel

AccorHotels neemt Mövenpick over

AccorHotels kondigt vandaag de overeenkomst aan met Mövenpick Holding en Kingdom Holding voor de overname van Mövenpick Hotels & Resorts, AccorHotels koopt het bedrijf voor een bedrag van 482 miljoen euro.

Mövenpick Hotels & Resorts werd gesticht in Zwitserland in 1973 en opereert in 27 landen met 84 hotels (meer dan 20.000 kamers). Mövenpick Hotels & Resorts heeft een sterke aanwezigheid in Europa en het Midden-Oosten en is voornemens om 42 nieuwe hotels te openen, in voornamelijk het Midden-Oosten, Afrika en Azië.  Mövenpick Hotels & Resorts heeft een high-end expertise in hotelservices en heeft wereldwijd meer dan 16.000 mensen in dienst.

Versnellen we groei
Sébastien Bazin, Voorzitter en CEO bij AccorHotels, zegt: “Met de overname van Mövenpick consolideren we ons leiderschap op de Europese markt en versnellen we onze groei verder in de opkomende markten, specifiek in het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Het Mövenpick merk is de perfecte combinatie van moderniteit en authenticiteit en complementeert ons portfolio. Het Europese-Zwitserse erfgoed is een perfecte fit met AccorHotels. Doordat Mövenpick zich aansluit bij AccorHotels zal het genieten van onze kracht op het gebied van distributie, loyalty-building en ontwikkeling. Deze transactie illustreert de strategie van AccorInvest: tactische opportuniteiten aanpakken om onze positie te versterken en ons leiderschap te consolideren, alsook onze groei te leveragen.”

 

Artikel delen