Bierprijzen tijdens Bierfestival Groningen

Tags: bier

Bierprijzen tijdens Bierfestival Groningen

Tijdens de brouwwedstrijden op het Bierfestival in Groningen zijn amateurbrouwer Jaap Broekhuizen, professionele brouwers Diggelfjoer en Oedipus in de prijzen gevallen. Laatsgenoemden brouwden de lekkerste Tripel en Schwarz.

Afgelopen weekend heeft in de Martinikerk wederom de grootste bierproeverij van Nederland plaatsgevonden tijdens Bierfestival Groningen. Ruim 6000 bezoekers kwamen op dit evenement af met internationale allure af. Als aftrap van het festival werd op woensdag  11 april het bierdiner georganiseerd met streekbieren en streekproducten.

Bierdiner
Ruim 300 bezoekers hebben genoten van een 5-gangendiner gecombineerd met bijpassende speciaalbieren. Het bierdiner is georganiseerd door Progress Events in samenwerking met diverse restaurants. De combinaties zijn samengesteld door Arvid Bergström. Ieder gerecht werd toegelicht vanaf de kansel door Melissa Cole (biersommelier uit de UK) en Fiona de Lange. 

Masterclasses
Vele binnenlandse- en buitenlandse brouwerijen werden als vanouds vertegenwoordigd. Er werden meer dan 250 bieren van de tap geschonken en vele bieren op fles. Brouwerijen en importeurs bemanden veelal zelf hun stand, waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht kon worden. Zo probeert de organisatie de kwaliteit voor haar bezoekers te bewaken. Er konden masterclasses worden gevolgd van verschillende prominente bierkenners. De organisatie is er met het diverse programma, spannende vakwedstrijden en interessante masterclasses, weer in geslaagd een unieke belevenis voor elke speciaalbierliefhebber te creëren.

Beste bier- en Spijscombinatie
Horecabedrijven in Nederland werden uitgedaagd de beste bier- & spijscombinatie te bedenken. De zeer gerenommeerde jury bestond uit Arvid Bergström, Melissa Cole en Els Eggens. Het Prinsenhof vertegenwoordigd door Marodi Kloeze ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor.  

Bierfestival Groningen Open Air
Wegens vele belangstelling door diverse brouwerijen is dit jaar besloten de eerste editie van Bierfestival Groningen Open Air te organiseren. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april vond Bierfestival Groningen Open Air op Het Ludina Terras met 10 brouwerijen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde eerste editie. Het festival Bierfestival Groningen vindt op 3, 4, 5 en 6 april 2019 wederom plaats in de Martinikerk.

Artikel delen