Biernieuws

Nieuw huisbier in Week NL Bier

De Week van het Nederlandse Bier is afgelopen weekend begonnen met een succesvol Nederlands Bierproeffestival in Den Haag. Tal van horecabedrijven en brouwerijen organiseren deze week activiteiten. Komend weekend openen veel brouwerijen hun deuren. Het is voor horecaondernemingen ook een mooie gelegenheid om een huisbier te (laten) brouwen. Zo presenteerde café-restaurant Het Rechthuis in Mijdrecht deze week een eigen bier: Het Rechthuis Blond, gebrouwen bij de Mijdrechtse Spierbierbrouwerij.  Ondernemer Gerrit Verweij: ‘We hebben samen met de brouwer de receptuur bepaald. Dit bier is het resultaat van pure passie en lokaal ondernemerschap.’

Verweij is al jaren actief binnen KHN en met name betrokken bij de Nationale Biertapwedstrijden. Een eigen huisbier, gepresenteerd tijdens de Week van het Nederlandse Bier is een bevestiging van de passie voor bier die Het Rechthuis al jaren toont. Vanaf 17 mei tapt Het Rechthuis dit blonde bier. Het is ook verkrijgbaar in flesjes, in een geschenkverpakking met glas.

Op 19 mei komt de brasserie Mirell in Naaldwijk eveneens met een nieuw huisbier. Het is ontwikkeld door Theo Bos en Paul Jan Baerends en gebrouwen bij Loonbrouwerij in Cothen. Het is volgend de horecaondernemer een blond bier dat net iets bitterder smaakt dan een normale blond. Op 19 mei wordt het bij  brasserie Mirell geïntroduceerd.

Reactie toevoegen