Biernieuws

Nieuwe brouwerij voor Waalwijk: Sint Crispijn

Waalwijk krijgt weer een eigen stadsbrouwerij. Brouwerij Sint Crispijn gaat het oude graanpakhuis op het voormalige ISCO-terrein inrichten tot een brouwerij met een proeflokaal waar bezoekers het bierbrouwen kunnen zien, ruiken en proeven.

Er is een mogelijkheid voor een proeverij, rondleiding of een vrijdagmiddagborrel. Sint Crispijn gaat de speciaal- en seizoenbieren verkopen aan de horeca, slijterijen maar ook direct aan de consument.

De financiering om het oude graanpakhuis in te richten tot een bierbrouwerij met een proeflokaal, is gedeeltelijk verkregen door een succesvolle crowdfundingcampagne. 

Ontmoetingsplek
‘Wij willen Waalwijk weer een brouwerij geven waar mensen zich thuis voelen en waar gemoedelijkheid voorop staat,’ vertellen Gillian en Annemieke, eigenaren van Sint Crispijn enthousiast. ‘De slogan van Sint Crispijn is dan ook: ‘Het leven is Fijn, drink Sint Crispijn. Wij streven er naar om een actieve, eigentijdse brouwerij te zijn die een verzameling aan speciaal- en seizoenbieren brouwt voor het hedendaagse genieten. Het doel is om eerlijk, ambachtelijk en smaakvol bier te maken. Niet té gek, maar wel spannend, avontuurlijk en verrassend.’

Brabant
Sint Crispijn wil haar bier in heel Brabant gaan verkopen en tevens met haar stadsbrouwerij in Waalwijk ‘the place to be zijn’ voor de bierliefhebber. ‘Hier ligt een kans om iets moois te creëren wat in onze ogen een trekpleister van de gemeente Waalwijk kan worden. De locatie van deze stadsbrouwerij is het oude pakhuis op het oude ISCO-terrein. Het voormalig ISCO-terrein zit in een herontwikkeling en gaat de ‘hotspot’ van Waalwijk worden. 

Horeca
Naast de verkoop aan consumenten gaat Sint Crispijn ook bier verkopen aan groothandels, horeca en slijterijen. Ook het brouwen voor derden partijen is zeer gewild. Sint Crispijn gaat  de overcapaciteit gebruiken om bier voor derden te brouwen.

Reacties

Reactie toevoegen