Branchenieuws
Foto 123RF.com

13 steden doen mee aan Nacht van de Fooi

In 13 steden doen zaterdag 20 mei meerdere horecagelegenheden mee aan Nacht van de Fooi. Zij staan n hun fooi af aan 6 kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten.

Dit jaar is gekozen voor Water en sanitatie van Egoli Africa, Trees for a future van Stichting Kinderen van Uganda, Moon Shining Bright van Happy Made By, Kiota Children’s Home van Stichting Kumbatio, Waterproject Ilo-Ilo van Stichting Nederland-Batam en Gyno Camp van Stichting Vrouwen voor Vrouwen.  

Bijdragen aan ontwikkelingshulp
Nacht van de Fooi is een jaarlijks terugkerend studenteninitiatief waarbij zoveel mogelijk horecagelegenheden in de deelnemende steden hun fooi afstaan. Met de opbrengst hiervan worden de geselecteerde projecten geheel gefinancierd. Op deze manier krijgt iedereen op een laagdrempelige manier de kans om bij te dragen aan ontwikkelingshulp.

500 horecazaken
Ook dit jaar zetten ruim 100 studenten uit de deelnemende steden zich belangeloos in om deze dag en nacht tot een groot succes te maken. Het totaal opgehaalde bedrag zal verdubbeld worden door onze partner Wilde Ganzen. Hierdoor kunnen zij via Nacht van de Fooi steun bieden aan de ontwikkelingsprojecten. Dit jaar zal de Nacht plaatsvinden in Amsterdam, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Wageningen. In deze 13 steden doen meer dan 500 horecagelegenheden mee aan de Nacht van de Fooi.       

Activiteiten
De opening zal om 12 uur door de burgemeester in Wageningen plaatsvinden, na het startschot zal het feest door het hele land losbarsten. In de steden zullen er leuke activiteiten plaatsvinden op veel bekende plekken zoals bijvoorbeeld op de Ganzenmarkt in Utrecht, de Foodhallen in Amsterdam en de Markt in Wageningen

De opbrengst
De opbrengst zal gaan naar de onderstaande ontwikkelingsprojecten:
-Water en sanitatie van Egoli Africa zet zich in om jongens te trainen in het bouwen van watertanks. De jongens zullen aan de slag gaan met het bouwen bij scholen en ziekenhuizen.
-Trees for a future van Stichting Kinderen van Uganda gaat aan de slag met 5.000 schoolkinderen die bomen zullen planten om daarmee te werken aan een betere toekomst.
-Moon Shining Bright van Happy Made By gaat door middel van het inzetten van hun prentenboek over albinisme in Afrika het toekomstperspectief van albino's in Afrika verbeteren.
-Kiota Children’s Home van Stichting Kumbatio is begaan met kinderen met een traumatische achtergrond van mishandeling, misbruik en verlating. De meest kwetsbare kinderen worden opgevangen in Kiota Children’s Home.
-Het waterproject Ilo-Ilo wil Stichting Nederland-Batam 100 gezinnen in het dorp op een duurzame wijze voorzien van water met een sanitaire voorziening.
-Gynocamp van Stichting Vrouwen voor Vrouwen zet zich in voor vrouwen met een verzakking van bekkenbodem organen door tweemaal per jaar een ‘gynocamp’ te verzorgen in afgelegen gebieden in Nepal. Tijdens deze kampen werken onze Nederlandse teamleden samen met Nepalese gezondheidsmedewerkers. 

Gerelateerd nieuws

Reactie toevoegen