Agnes Raggers F&B Prof of the Year 2020

Tags: hotel

Agnes Raggers F&B Prof of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. 

De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel Maastricht) en Dirk Peters (The Roast Room Amsterdam) Na een spannende verkiezingsstrijd tussen negen genomineerde F&B-professionals kregen zij van het publiek en collega-professionals de meeste stemmen. Daarmee verdienden zij hun plek in de finale.

Rondje Nederland

Voor deze tiende jubileumeditie van de door de AF&BM (hét netwerk voor F&B professionals) georganiseerde verkiezing moest de jury ruim 700 kilometer rijden om de kwaliteiten van de finalisten te beoordelen. Tijdens bedrijfsbezoeken presenteerden de professionals zich op geheel eigen wijze in hun eigen habitat aan de vakjury. Naast de beoordeling van hun managementkwaliteiten en aantoonbare successen lette de jury dit jaar extra op hoe de professionals hun medewerkers vinden, binden en boeien in een arbeidsmarkt vol uitdagingen. 

Sprankelende persoonlijkheid 

De jury koos na de laatste presentatie unaniem voor Agnes Raggers als winnares van de award. De jury prijst Agnes om haar daadkracht en ondernemerschap. Agnes, die onder meer zeven jaar als gastvrouw bij De Librije werkte en daarna Librije’s Zusje Amsterdam (nu Spectrum**) mocht openen, is eigenzinnig en heeft eigenhandig behoorlijk wat veranderingen weten door te voeren in het bedrijf waar zij nu werkt. Van automatisering tot gezondere snacks en drankjes.  Dat gaat bij Mooirivier niet altijd vanzelf, maar met haar sprankelende persoonlijkheid en overredingskracht, wist ze in bepaalde werkprocessen veel tijd – en dus geld –  te besparen. Ze staat voor haar teamleden en zorgt voor rust op de werkvloer door simpele zaken als voldoende glaswerk en heldere communicatie. 

Moderne aanpak

Ook zorgt ze ervoor dat voor iedereen in haar team de balans tussen werk en privé in orde is. Zelf zegt ze daarover: ‘als mensen continu op hun tenen moeten lopen, vinden ze hun werk niet leuk meer. Dat is funest voor de horeca.’  Met haar moderne aanpak en frisse ideeën is ze een waar ambassadeur voor het vak van f&b manager. Waar sommige van haar collega’s de functie als tussenfase zien, als opstap richting general managerschap, is Raggers duidelijk: ‘ik houd van f&b en zie mezelf niet zo snel general manager worden. F&B is het mooiste vak dat er is.’ En daar heeft de jury geen woord meer aan toe te voegen.

Ambassadeurs voor vak

 

Ondanks dat zij de titel helaas niet wonnen zijn ook Bart en Dirk echte ambassadeurs voor het mooie en dynamische F&B-vak. Twee waardige finalisten waarbij F&B door de aderen stroomt. 

www.afbm.nl
 

Artikel delen