Bij Jef* toegetreden tot Relais & Châteaux

Bij Jef* toegetreden tot Relais & Châteaux

Op maandag 4 juni werd Hotel & Restaurant Bij Jef* op Texel geïnaugureerd als lid van het wereldwijde genootschap voor kleinschalige toprestaurants en tophotels, Relais & Châteaux.

Wie wil worden verkozen tot lid, moet wat in huis hebben. Passie voor het vak, authenticiteit en een bijzondere locatie zijn slechts een paar voorwaarden. Leden zijn er over de hele wereld. Van de wijngaarden van Napa Valley in Californië tot de lavendelvelden van de Franse Provence. Van de stranden aan de Indische Oceaan tot het pittoreske Texelse dorpje Den Hoorn, gelegen middenin Nationaal Park Duinen van Texel en met Unesco-werelderfgoed Waddenzee als achtertuin én – we citeren Jef Schuur – ‘als leverancier van de mooiste schatten uit zee’.   

Bescherming milieu
De ambitie van Relais & Chateaux is de rijkdom en diversiteit van de keukens van de wereld te koesteren en te promoten en gastvrijheid in al z’n lokale facetten uit te dragen. De organisatie heeft zelf twintig voorwaarden vastgelegd – en gedeponeerd bij Unesco – waaraan de leden moeten voldoen. Bescherming van ‘local heritage and environment’ vormt een belangrijk uitgangspunt. Nadine Mögling: "Met ons thema local meets cosmopolitan sluiten we naadloos aan bij Relais & Chateaux. Ook wij koesteren al het moois dat ons eiland en de omringende zee te bieden heeft en combineren dat met de beste smaken en de mooiste wijnen van de wereld." 

 

Artikel delen