Branchenieuws

Chef Leonor Espinosa op Folie Culinaire

Folie Culinaire maakte donderdag 20 april de eerste chef-kok bekend die naar het internationale vakevenement komt. De Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft een masterclass over de Zuid-Amerikaanse keuken.

De Colombiaanse chef doet onderzoek naar traditionele ingrediënten, technieken en bereidingen en ziet het als haar taak het culinaire erfgoed van Colombia te bewaren en uit te dragen. Zodoende opent ze in 2007 restaurant Leo Cocina y Cava, dat in het eerste jaar al tot de beste 82 restaurants ter wereld wordt uitgeroepen door Condé Nast Traveller Magazine. Ze kookt er de traditionele Colombiaanse keuken met een moderne twist en hedendaags gepresenteerd.

Masterclass
In het licht van de toenemende belangstelling voor de Zuid-Amerikaanse keukens biedt Folie Culinaire met de masterclass van Leonor Espinosa de beursbezoeker volop inspiratie om deze keukens verder te ontdekken.

Folie Culinaire vindt plaats van 9 t/m 11 oktober 2017 in MECC Maastricht. 

Reactie toevoegen