Cucina del Mondo* breidt uit naar Maastricht

Cucina del Mondo* breidt uit naar Maastricht

Restaurant Cucina del Mondo* gaat de activiteiten uitbreiden naar Maastricht. De zaak van chef-kok Servais Tielman gaat intensief samenwerken met Kasteel de Hoogenweerth in Limburg, een bijzondere trouwlocatie. 

Gasten van het kasteel krijgen vanaf nu de mogelijkheid om hun lunches en diners te laten verzorgen door het Heerlense sterrestaurant. Gasten kunnen kiezen uit diverse opties, waaronder luxueuze catering en de mogelijkheid om ingenieuze gerechten ‘custom-made’ uit de Heerlense sterrenkeuken te laten komen.

Met hele brigade naar het kasteel
In het geval van optie nummer drie, tevens de meest luxueuze variant, sluit Cucina del Mondo* voor één of meerdere dagen de deuren van het restaurant in de Laanderstraat in Heerlen en verkast sterrenchef Sevais Tielman met zijn veertien man tellende brigade naar Kasteel de Hoogenweerth om daar te koken. "In die setting krijgen wij de sleutels van het kasteel en zorgen wij er op onze eigen bekende wijze voor dat het de gasten aan niets ontbreekt”, aldus Tielman. "Cucina del Mondo ligt dan voor even op een prachtige plek aan de Maas aan Maastricht."

Culinaire exclusiviteit
Martin Hendricks, directeur van Black Label Hotels, waar Kasteel de Hoogenweerth deel van uitmaakt, is erg trots dat hij het stevig aan de weg timmerende Heerlense sterrestaurant heeft kunnen overtuigen van de meerwaarde die samenwerking voor beide biedt. "Wij merken steeds meer dat onze gasten op zoek zijn naar exclusiviteit in de culinaire invulling. Alle restaurants waar Kasteel de Hoogenweerth zich qua niveau mee vergelijkt hebben een Michelinster. Cucina del Mondo* past precies bij wat wij als hotel- en evenementenlocatie willen uitstralen: het restaurant en de keuken zijn elegant en eigentijds, maar ook het vernieuwende en ruige spreekt ons aan.”

Verliezen de stad niet uit het oog
De samenwerking met Kasteel de Hoogenweerth is ook voor Cucina del Mondo* een buitenkans, zegt patron-cuisinier Servais Tielman. "We waren al enige tijd op zoek naar een locatie buiten Heerlen. Natuurlijk zijn we trots op onze home-town en we verliezen de stad ook zeker niet uit het oog, maar dat we onze kookkunsten nu ook mogen vertonen op zo’n prachtige plek aan de Maas, zien wij zeker als een aanbeveling.”

 

Artikel delen