Branchenieuws

Dan Hunter gastchef bij restaurant Rijks*

De Australische topchef Dan Hunter is op 28 mei te gast bij RIJKS in Amsterdam voor een lunch- en dinerevent samen met executive chef Joris Bijdendijk en zijn keukenchef Ivan Beusink.

Tijdens zijn bezoek presenteert Hunter zijn boek Brae, vernoemd naar zijn restaurant in Australië en uitgegeven door Phaidon. Eerder werd bekend dat zijn restaurant steeg van nummer 65 naar een 44ste plek op de lijst van The World’s 50 Best Restaurants.

Interactie met de natuur
Dan Hunter opende restaurant Brae in 2013 op een 12 hectare omvattende biologische boerderij in Birregurra, ten zuidwesten van Melbourne. Brae is een eigentijds restaurant waar gasten een interactie met de natuur ervaren en direct van het land eten. Het restaurant werkt met ‘regenerative farming techniques’ om het land constant te herstellen. 

Biologisch keukenprogramma
Hunter maakte carrière in befaamde restaurants. Zo was hij chefkok bij Mugaritz in Spanje (#7 van de The World’s 50 Best Restaurants 2016). Ook leidde hij zes jaar de keuken van Dunkeld’s Royal Mail Hotel waar hij zijn eerste biologische keukenprogramma startte. Bij dit restaurant verkreeg Hunter de Three-Hat status, vergelijkbaar met het Michelinsterrensysteem.

Meerdere internationale chefs
RIJKS nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomden de RIJKS chefs onder anderen Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, South Africa), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, France), André Chiang (André in Singapore and RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlin), Yotam Ottolenghi (Nopi, London), Nick Bril (The Jane, Antwerp), Virgilio Martínez (Central, Lima), Fergus Henderson (st. John, London) en Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali)

Gerelateerd nieuws

Reactie toevoegen