Branchenieuws

Edwin Kats van Noble* over Michelin 2018

Heel horecaminnend Nederland kijkt uit naar de uitreiking van de Michelinsterren op maandag 11 december in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Entree sprak 4 chefs in aanloop naar de uitreiking. Vandaag: Edwin Kats van restaurant Noble* in Den Bosch.

“Toen wij vorig jaar onze eerste ster kregen, wist ik door mijn ervaringen bij De Swaen in Oisterwijk, La Rive in Amsterdam (voormalige sterrenrestaurants) en Vermeer* in Amsterdam wat ons te wachten stond. De dag na de uitreiking sprak ik mijn team toe: ‘Jongens, het gaat nu pas beginnen. Zorg dat je voldoende rust neemt. Dat je goed en gezond eet. Laat je niet gek maken.’ Na de uitreiking zaten we iedere dag vol. De weekenden waren 2 maanden van tevoren volgeboekt. Ik moest 4 extra personeelsleden aannemen. De gasten hadden bovendien andere verwachtingen en waren qua samenstelling zelf ook veranderd: ze kwamen opeens vanuit het hele land ‘omdat je een ster hebt’.

Bereikbaarder
Kortom: de druk om te presteren werd behoorlijk opgevoerd. Michelin speelt daar tegenwoordig goed op in. Zo waren wij vorig jaar samen met alle nieuwe én twee- en driesterrenchefs uit Europa uitgenodigd in Brussel voor workshops over Aziatische invloeden, duurzaamheid, digitalisering en gastbeleving. Zoiets laat zien dat Michelin openstaat voor de mening van chefs en veel bereikbaarder is dan vroeger. Dat wij een ster kregen, toont ook aan dat Michelin met de tijd meegaat. Wij hebben geen linnen op tafel, amuses, uitgebreide friandises bij de koffie of ronde tafels. Wel: eigentijdse kleding, een grote bar bij binnenkomst, op bepaalde avonden een dj in de bar en net iets hardere muziek dan bij andere restaurants. Kortom, we zijn geen klassiek sterrenrestaurant.​”

Eerder sprak Entree met Soenil Bahadoer over Michelin.

Gerelateerd nieuws

Soenil Bahadoer over Michelin 2018
maandag 4 december 2017

Reacties

Reactie toevoegen