Gilles van der Loo opvolger Hiske bij Parool

Gilles van der Loo opvolger Hiske bij Parool

Gilles van der Loo (1973) is de nieuwe restaurantrecensent van Het Parool. Hij volgt recensent Hiske Versprille op als schrijver van de rubriek Proefwerk. Op 1 september staat zijn eerste recensie in de krant. 

Dat schrijft Het Parool.  "Het is de kroon op mijn horeca-tijd om deze bijzondere plek van Hiske te mogen overnemen", aldus Van der Loo. Van der Loo studeerde klinische psychologie en werkte twintig jaar in de horeca. Hij was onder meer barman, ober, kok en bedrijfsleider. De afgelopen twee jaar werkte hij bij een wijnimporteur. 

Eerste afwasbaan
In 2010 debuteerde Van der Loo als schrijver met een kort verhaal in literair tijdschrift Tirade, waarvan hij later redacteur werd. Tussen 2012 en 2016 verschenen van hem één verhalenbundel en twee romans (bij uitgeverij Van Oorschot), waarvan de laatste - Het jasje van Luis Martín - gaat over 'opgroeien' in de Amsterdamse horeca van de jaren '90 en '00. 

Mac van Dinther
Eerder werd bekend dat Hiske Versprille stopt bij Het Parool en de werkzaamheden van Mac van Dinther van De Volkskrant overneemt. Daarmee verlegt ze haar werkterrein van Amsterdam naar heel Nederland. Hiske Versprille begon in 2011 als algemeen verslaggever bij Het Parool met speciale aandacht voor zaken rond voedsel en voeding. Na het overlijden van culinair criticus Johannes van Dam volgde ze hem officieel op als restaurantrecensent bij Het Parool. Van Dinther is nog steeds correspondent van de Volkskrant in Oost- Nederland. Daarnaast zal hij over eten en koks blijven schrijven.

Artikel delen