Guillaume en Jaime in nieuwe webserie

Tags: chef

Guillaume en Jaime in nieuwe webserie

Chefs Guillaume de Beer van o.a. restaurant BREDA en Maris Piper en Jaimie van Heije van het gelijknamige restaurant en Bumbu Kitchen gaan in de nieuwe webserie 'Dit moet je proeven!' op zoek naar speciale culinaire adresjes waar de gerechten volgens hun het beste worden klaargemaakt. De serie is te zien op 24Kitchen.

In de reeks 'Dit moet je proeven!', die zes korte afleveringen telt, geven Guillaume en Jaimie hun geheimen prijs en laten zij elkaar beurtelings hun lievelingsgerechten, snacks, streetfood en guilty pleasures proeven op hun favoriete adresjes. Geen sterrenrestaurants maar goed verstopte karren, kotten, snackwagens of bistrootjes.

Steengoed
Guillaume de Beer vertelt: “Het was te gek om 'Dit moet je proeven!' te maken. Het is een ode aan die specifieke eetetablissementen waar de gerechten en recepten simpel zijn, maar wel steengoed. Ik vond de Japanner, Smith Bokkum en Mei Wah allemaal super interessant. Ik kan gewoon niet kiezen tussen deze plekken. Wat mij beslist bij is gebleven, is de keuken van Mei Wah. Geweldig! Moeders van 78 jaar die de sterren van de hemel koken!"

Paling
Jaimie van Heije vult aan: "Het was inderdaad een ontzettend leuke ervaring om dit programma te maken. Zo was ik heel blij dat Guillaume me mee had genomen naar Smit bokkum! Die paling was echt heerlijk zo gelijk uit de rookkast! Waanzinnig!"

Iedere zaterdag plaatsen 24Kitchen en AD Koken en Eten om 17.00 uur een nieuwe aflevering van 'Dit moet je proeven!' online op 24Kitchen.nl en AD.nl/kokeneneten.

Artikel delen