Branchenieuws
Foto Jan Bartelsman

IJsmanschap: eerste ijsbar in Nederland

Aan de Van Spilbergenstraat in Amsterdam is IJsmanschap geopend, de eerste ‘popsicle-bar’ van Nederland.

Het concept, door ondernemer Martijn Doets opgepikt vanuit Amerika, is simpel: ambachtelijk ijs op een stokje. Met smaken als champagne-framboos, marsala met gepocheerde vijgen en Vietnamese iced coffee op de ijskaart, hoopt hij de huidige ijscultuur naar een hoger niveau te tillen. Alle popsicles, oftewel ijslolly’s, worden bereid zonder toevoeging van kunstmatige kleur- of smaakstoffen en conserveringsmiddelen. De meeste ijsjes die Doets verkoopt kunnen daarnaast worden aangekleed met een laagje chocolade of praline van verschillende noten. Doets: 'Maar niet alle ijsjes zijn zo exotisch. Ik probeert echter wel een stap verder te gaan met mijn smaken en vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen."

Koffie
IJsmanschap onderscheidt zich naar eigen zeggen niet alleen door het bijzondere ijs, maar ook door hun samenwerking met Lot Sixty One Roasters.

Reactie toevoegen