Jermain de Rozario organiseert Leerling Dag

Tags: chef

Jermain de Rozario organiseert Leerling Dag

Chef-kok en eigenaar Jermain de Rozario van restaurant De Rozario in Helmond start vanaf september met zogeheten leerling dagen. Leerlingen krijgen een 4-gangendiner voorgeschoteld en gedurende de avond veel tips & tricks mee naar huis. Hiermee wil de Rozario leerlingen goed voorbereiden op de toekomst. "We moeten ze voorbereiden op wat er komen gaat. Die verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij school, maar ook bij de ondernemer."

Een 4-gangendiner kost 35 euro en daarbij krijgen ze bij elk gerecht uitleg over de totstandkoming van het gerecht en hoe het bereid wordt. Daarnaast krijgen de leerlingen recepturen mee naar huis.

Avond om te inspireren
“We gaan ze visie mee geven, collegialiteit en dat je je mannetje moet staan. Al met al een avond om de toekomst te inspireren”, aldus De Rozario tegen Entree.

Een beweging
De jonge chef postte op Facebook over de actie en kreeg veel positieve reacties: “Zowel collega-ondernemers als leerlingen vinden het een geweldig initiatief. Ik heb zoiets nog nooit iemand zien doen en het moet een beweging worden vind ik. We moeten leerlingen goed voorbereiden voor wat gaat komen. En die verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij school maar juist ook bij de ondernemer.”

Reserveren
Reserveren voor de eerste leerling dag, op 25 september, kan hier. Eerder sprek Entree uitgebreid met De Rozario over zijn verleden, visie en over de toekomst.

Artikel delen