Branchenieuws
Foto 123RF.com

Nacht van de Fooi weer in aantocht

Op zaterdag 20 mei vindt voor de 13e keer de Nacht van de Fooi plaats. Tijdens deze dag en nacht staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan 6 kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. 

De steden Amsterdam, Breda, Den Haag, Delft, Eindhoven, Tilburg, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen staan op 20 mei geheel in het teken van het motto: ‘Keep the Change, Change the World’.  

Ondersteuning
Nacht van de Fooi is een studenteninitiatief en heeft als doel ontwikkelingssamenwerking onder de aandacht te brengen bij het uitgaand publiek en daarmee een aantal kleinschalige en duurzame projecten te ondersteunen. Ongeveer 90 studenten zetten zich belangeloos in om deze dertiende editie tot een groots succes te maken. Het opgehaalde bedrag wordt verdubbeld door onze partner Wilde Ganzen​.   

6 ontwikkelingsprojecten
In de deelnemende steden worden voor het uitgaand publiek diverse evenementen georganiseerd en zullen alle horecagelegenheden in het teken staan van Nacht van de Fooi. Met de opbrengst steunt Nacht van de Fooi dit jaar zes ontwikkelingsprojecten: ​Water en sanitatie​ van Egoli Afrika, ​Trees for a future​ van Stichting Kinderen van Uganda, ​Moon Shining Bright​ van Happy Made By, ​Kiota Children’s Home van Stichting Kumbatio, ​Waterproject Ilo-Ilo ​van Stichting Nederland-Batam en Gynocamp ​van Stichting Vrouwen voor Vrouwen.    

Over de projecten
Egoli Afrika zet zich in om jongens te trainen in het bouwen van watertanks. De jongens zullen aan de slag gaan met het bouwen bij scholen en ziekenhuizen. Stichting Kinderen van Uganda gaat aan de slag met 5.000 schoolkinderen die bomen zullen planten om daarmee te werken aan een betere toekomst. Happy Made By gaat door middel van het inzetten van hun prentenboek over albinisme in Afrika het toekomstperspectief van albinos in Afrika verbeteren. Stichting Kumbatio is begaan met kinderen met een traumatische achtergrond van mishandeling, misbruik en verlating. De meest kwetsbare kinderen worden opgevangen in Kiota Children’s Home. Met het waterproject Ilo-Ilo wil Stichting Nederland-Batam 100 gezinnen in het dorp op een duurzame wijze voorzien van water met een sanitaire voorziening. Stichting Vrouwen voor Vrouwen zet zich in voor vrouwen met een verzakking van bekkenbodem organen door tweemaal per jaar een ‘gynocamp’ te verzorgen in afgelegen gebieden in Nepal. Tijdens deze kampen werken onze Nederlandse teamleden samen met Nepalese gezondheidsmedewerkers.   
  

 

Reactie toevoegen