Branchenieuws

Nieuw concept voor Cucina del Mondo*, Heerlen

Chef-kok Servais Tielman van Restaurant Cucina del Mondo* in Heerlen verandert zijn concept. De kaart gaat er nu dagelijks anders uitzien. "Ik wil niet gebonden zijn aan gerechten die al 3 maanden op de kaart staan."

De chef-kok werd geïnspireerd door 7 street-art kunstenaars die onlangs bij Cucina del Mondo in Heerlen kwamen koken.  "Wat ik ervoer toen ik opnieuw mijn zaak binnenstapte, wil ik ook dat onze gasten ervaren", vertelt Servais. "Wát een beleving was dat. Voortaan spreek ik de 7 zintuigen aan: smaak, geur, zicht, gehoor, tast, beweging en ja, ik wil hen ook uit hun evenwicht brengen."

Ruimte
Waar eerst de kaart enkele maanden gelijk bleef met regelmatig een menu naast de kaart, wordt nu elke dag anders. "Ik moet de ruimte hebben voor mijn creativiteit’, zegt Servais. "Als ik mooie producten kan krijgen, dan wil ik daar iets mee kunnen maken. Als ik een nieuwe techniek wil testen, dan wil ik dat doen. Er zitten zo veel smaken in mijn hoofd, die moet ik kunnen maken. Die wil ik delen met mijn gasten. Dan moet ik niet gebonden zijn aan gerechten die al 3 maanden op de kaart staan. Maar natuurlijk zijn er ook favorieten, van de gasten, maar zeker ook van mij; die blijven zeker bestaan."

Dagelijks anders
Deze nieuwe manier van werken betekent dat de “kaart” er bijna dagelijks anders uitziet. "Natuurlijk hebben de gasten de keuze. Zo is er een menu met de “klassiekers” met zo’n 6 tot 10 gerechten, maar ze kunnen ook juist de totale uitdaging met mij aangaan en kiezen voor nét nieuw ontwikkelde smaken en technieken. Dit menu varieert tussen de 12 en 16 gerechten. Dan is er nog de keuze voor een combinatie van die twee: tradition meets innovation. Dan wordt het een avond met ongeveer 20 gerechtjes. Wat de gast ook kiest, het wordt hoe dan ook altijd een feest. Voor elk zintuig. Vanzelfsprekend blijft het ook mogelijk à la carte te eten." Het nieuwe concept bij Cucina del Mondo gaat in per 9 november.   
 

Reacties

Reactie toevoegen