Branchenieuws
Foto 123RF.com

Nieuwe opleiding: Gastvrijheidsmanager

Het Gastvrijheidsgilde start op 2 mei met de opleiding Gastvrijheidsmanager. “Nederland kent nog geen echte gastvrijheidsopleiding, terwijl ondernemers daar wel behoefte aan hebben.”

Zowel op de middelbare, als op de hoge hotelschool zijn er nog geen opleidingen tot gastvrijheidsmanager. "Wij kregen steeds de vraag van ondernemers: wanneer is er iets dat gericht is op het managen van een bedrijf?", vertelt voorzitter Ferdie Olde Bijvank aan Entree. Daarom start het Gastvrijheidsgilde met de opleiding Gastvrijheidsmanager. “Het is een serieuze managementopleiding waar je leert hoe je alle medewerkers kunt aansturen op het gebied van gastvrijheid." 

De opleiding
De opleiding, die van mei tot en met november duurt, bestaat uit 10 bijeenkomsten en het ontwikkelen van een gastvrijheidsformule. De theorie bestaat onder andere uit gastvrijheidsmanagement en pshychologie. De praktijk bestaat uit gastvrijheidstours langs bedrijven die een voorbeeldfunctie hebben. Tot slot komt er in de periode ongeveer 2 keer een coach langs om de manager en medewerkers te helpen met de gastvrijheidsformule. 

Meer omzet
​"Wij zijn ervan overtuigd dat een manager die deze opleiding heeft gevolgd betere resultaten heeft met zijn bedrijf. Medewerkers zullen meer plezier hebben in hun werk en dus meer omzet genereren én gasten zijn tevredener. Uiteindelijk kun je met goede gastvrijheid het onderscheid maken ten opzichte van andere bedrijven.”  

 

Reacties

Reactie toevoegen