NLse chefs in nieuw programma Superstar Chef

Tags: chef

NLse chefs in nieuw programma Superstar Chef

In het nieuwe RTL 4-programma Superstar Chef worden 8 bekende Nederlanders gekoppeld aan 8 bekende chefs van Nederland. In duo’s gaan zij een serieuze culinaire strijd aan. Onder anderen Lucas Rive, Joris Bijdendijk en André Gerrits zullen een BN’er onder hun hoede nemen.

Onder leiding van presentator Tijl Beckand koken de teams vanaf dinsdag 24 april wekelijks.

Opzet
Iedere week krijgen de duo’s 2 verschillende opdrachten die zij in de ‘Superstar Chef’-keuken uitvoeren. Ze moeten hierbij alles op alles zetten om op absoluut sterrenniveau te koken. Om dit niveau te bereiken trainen de chefs hun bekende teamgenoten in hun eigen restaurantkeukens. Ieder team kan wekelijks zijn eigen gerechten samenstellen en na een week trainen gaan de duo’s in de studio de strijd met elkaar aan. De teams worden beoordeeld door drie vakkundige juryleden: Sergio Herman, François Geurds en culinair deskundige en presentatrice Miljuschka Witzenhausen.

Aanwijzingen
Tijdens de competitie in de ‘Superstar Chef’-keuken, koken de duo’s echter steeds minder samen. Zodra Tijl dat aangeeft, en de keuken rood kleurt, moeten de chefs vanaf de zijlijn toezien hoe hun pupil het er alleen vanaf brengt. De topchefs mogen vanaf dat moment alleen nog aanwijzingen geven. De duo’s weten nooit wanneer dit gebeurt.  Aan het einde van elke aflevering beslist de jury welk duo de culinaire strijd moet verlaten. 

De overige chefs en de deelnemers worden op een later moment bekend gemaakt.

Artikel delen