Branchenieuws
Foto Esther van der Wallen

Restaurant Pearl serveert Mondriaan-menu

Met het aansnijden van een Mondriaan-taart lanceerde chef Frank Uphoff van Restaurant Pearl, in Hilton The Hague, deze week het speciale Mondriaan-menu dat hij samenstelde.

In het kader van 100 jaar De Stijl kunnen gasten van Restaurant Pearl dit jaar gerechten eten die gebaseerd zijn op de plekken waar Piet Mondriaan schilderde. Zo bestaat het menu uit een Nederlands voorgerecht, een typisch Frans hoofdgerecht en een spectaculair vormgegeven dessert gebaseerd op de 'Victory Boogie Woogie', dat Mondriaan maakte toen hij in New York verbleef. Leuk detail: Uphoff ontwierp het menu samen met een leerlingkok van het Mondriaan-college, die stage loopt bij Restaurant Pearl. 

Instagram-waardig
“Restaurant Pearl heeft altijd een sterke link met kunst gehad; het is vernoemd naar het Meisje met de Parel van Vermeer en ligt naast de Panorama Mesdag. Voor mij en mijn brigade is het dus heel leuk om nu in de keuken zo nauw met kunst bezig te zijn. Het is natuurlijk een feestje om een dessert te creëren geïnspireerd op een werk als de Victory Boogie Woogie. En ik durf wel te zeggen dat het resultaat minstens zo Instagram-waardig is als het origineel”, aldus chef Frank Uphoff.

Mondriaansferen
Naast het Mondriaan-menu bij Restaurant Pearl, is ook de rest van Hilton The Hague dit jaar in Mondriaansferen. Zo serveert cocktailbar Spark een speciale cocktail en kan er bij evenementen, congressen en meetings een ‘Mondriaans’-getinte coffee break geboekt worden.

Reacties

Reactie toevoegen