Sebastiaan Schreuder wint Zilveren Koksmes

Sebastiaan Schreuder wint Zilveren Koksmes

Het podium van het Gastronomisch Gilde stond gisteren in het teken van de NK Jonge Koks tot 25 jaar. Van de acht deelnemers ging Sebastiaan Schreuder van Landhuis hotel & restaurant De Bloemenbeek uit De Lutte er met de toonaangevende titel vandoor.

Marco Helsloot van Merlet* in Schoorl en Wayne Kropman van De Heer Kocken* in Vught werden respectievelijk tweede en derde. Hans Everse, vice-voorzitter van het Gastronomischh Gilde: “Ook dit jaar is weer gebleken dat er ontzettend veel jong culinair talent in Nederland te vinden is. Voor deze nieuwe generatie is het werk van een kok echt rock en roll en dat spreekt aan. Vaak staan zij in de schaduw van de chef-kok. Bij deze wedstrijd kunnen ze juist zelf laten zien wat ze in huis hebben, hun eigen kookstijl verder ontwikkelen en hun persoonlijke signature dish presenteren aan de branche.” Volgens Everse gaven de deelnemers gisteren alles. “Het was keihard werken, maar het loont wel. Wat we hier hebben geproefd, is de keuken van morgen.” ​

Artikel delen