Branchenieuws

Tips voor tijdens en na de Horecava

Om 18.00 uur gaat de Horecava dicht, maar dat betekent niet dat iedereen naar huis gaat. Voor wie Amsterdam nog in wil, wacht er een mooi avondprogramma. Op deze pagina’s een aantal tips.

Bier & kip
Wie na de beurs zin heeft in een vers gebrouwen biertje en mals kippetje, gaat naar De Bierfabriek in de RAI Amsterdam. Het pop-uprestaurant, dat gewone vestigingen heeft in Amsterdam, Almere en Delft, opent vandaag voor de derde keer op rij, 4 dagen lang de deuren op de beursvloer. Met een gevel van zo’n 80 vierkante meter en een industrieel design is het restaurant een imposante verschijning. Gasten kunnen er het echte Bierfabriekgevoel ervaren aan een van de taptafels of aan de kenmerkende, lange stamtafels met bieren van De Bierfabriek. Ook ontbreken de bekende boerderijkippetjes niet, die koks grillen boven de houtskoolbarbecue. De Bierfabriek is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur en morgen ook ná beurstijd.
De Bierfabriek, Stand 05.180.

Cocktailtour 020
Voor de eerste keer werkt de Horecava samen met Tess Posthumus, Albert van Beeck Calkoen en Timo Janse, de organisatoren van de Amsterdam Cocktail Week (ACW). Het event dat dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd, van 5 tot en met 8 maart, geeft liefhebbers de kans om tientallen deelnemende bars in de hoofdstad, die speciale cocktails creëren, te leren kennen. Tijdens de Horecava lanceren de 3 cocktailgoeroes de nieuwe website en geven ze op hun stand dagelijks tips voor de beste (cocktail)bars in de stad. Al deze bars staan overzichtelijk op een speciale kaart, die gratis verkrijgbaar is op de stand van de ACW. Amsterdam Cocktail Week, Stand 05.240.

The ChefsClub
Benieuwd wat de nieuwe generatie (sterren)chefs in petto heeft? Reserveer dan een tafel voor een lunch of diner bij The ChefsClub, een pop-uprestaurant dat tijdens de beurs te vinden is in de RAI Amsterdam. 
Restaurant First Floor in de RAI Amsterdam.

Bar O
Cocktail- en foodpairing staat centraal bij Bar O, een initiatief van Timo Stemerdink en Tom de Rooij. De 2 wonnen de Nationale RestaurantPITCH van de Horecava, Sligro en Lightspeed. De pop-upbar is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur en vandaag óók ’s avonds voor diner.

Afterparty!
Traditiegetrouw wordt jaarlijks op de woensdagavond in de Horecava-week, het feest Mooi! georganiseerd. Net als tijdens de voorgaande jaren, zal op deze avond - woensdag 10 januari van 18.00 tot 24.00 uur - de nieuwe Nachtburgemeester bekendgemaakt worden. De genomineerden zijn: Jan Smit, Tino Martin en Peter Beense. Met diverse optredens, de lancering van de Caféweek en de uitreiking van de Positivo Award, die gaat naar een ondernemer die uit een diep dal is geklommen, genieten gasten van een volledig verzorgd feest. Organisator en platform voor de ‘natte horeca’, HorecaBrains en de Horecava, verwachten 1.000 gasten, waaronder 750 horecaondernemers en 250 standhouders. Kaarten zijn niet te koop.
Locatie: Zuidpool achter de RAI Amsterdam.

Reacties

Reactie toevoegen