Branchenieuws
Foto Ming Chao

Volop culinaire inspiratie op de Horecava

Op de Horecava zijn de komende dagen regelmatig bekende chefs en jong talent in actie. Waar gebeurt wat? Op deze pagina’s een overzicht en tips.

Sterrenlunch
Op een smaakvol paviljoen van maar liefst 650 vierkante meter, dat Van Bron tot Bord in Nederland heet, is vanaf vandaag allerlei culinaire inspiratie te vinden. Zo worden er dagelijks om 11.00, 13.00 en 15.00 uur lunches van een uur voor genodigden georganiseerd met als thema The future of farming & gastronomy. Bekende chefs, waaronder Wilco Berends (De Nederlanden*), Jermain de Rozario (De Rozario) en Jef Schuur (Bij Jef*), zullen er de sterren van de hemel koken. Een tafeldame of -heer, onder andere Heinz Reitbauer (van het beroemde restaurant Steirereck** in Wenen in Oostenrijk) en Astrid Schreuders (AstridTaste Communicatieadvies), praten met 12 gasten over onderwerpen als circulariteit en gezondheid. Na de lunch hebben beursbezoekers de kans om de chefs en tafeldames en -heren te ontmoeten en gerechtjes te proeven.
Stand 7.426

Next Generation
Benieuwd wat de nieuwe generatie chefs in petto heeft? Reserveer dan in elk geval een plekje bij The Chefsclub, een pop up-restaurant dat vier dagen te vinden is in restaurant First Floor in de RAI Amsterdam. Onder andere Dennis Huwae (ex-&samhoud places**), Erik Tas (ex-Parkheuvel**), Wessel Ruijmgaart (voormalig De Kersentuin**), Wouter Kik (De Kromme Watergang**), Rik Jansma (Basiliek*), Maurits van der Vooren (La Tour), Juliën van Loo (Parkheuvel**) en Jermain de Rozario (ex-De Lindehof**) koken er dagelijks een driegangenlunch en viergangendiner voor maximaal 100 gasten. De naastgelegen The Chefsclub Business Lounge is toegankelijk voor alle gasten en genodigden van partners, zoals Nespresso en BidFood. Hier kunnen wijnen, champagnes, koffies en kaviaar geproefd worden én maakt Daryl Lieuw-On, winnaar van Entrees competitie Best Bartender 2017, cocktails. Daarnaast zijn er masterclasses over onder andere design, no-shows en overuren. Meer informatie? Kijk dan op TheChefsClub.nl.
Restaurant First Floor in de RAI Amsterdam.  

And the winner is…
Wilt u zien hoe opkomende talenten zich een weg proberen te koken naar een felbegeerde titel? Neem dan deze week een kijkje bij een van de wedstrijden van het Gastronomisch Gilde op de Horecava. Absoluut de moeite waard is natuurlijk de Gouden Koksmuts, een wedstrijd die vandaag (8 januari) plaatsvindt voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of een of meerdere Michelinsterren. Deelnemers zijn onder andere Jelle Conijn (Ciel Bleu**) en John Kocken (De Heer Kocken*). Vorig jaar werd de prestigieuze wedstrijd gewonnen door het team van La Rive, dat bestond uit Emiel Kwekkeboom, Marco Geurts en Jules Wiring. De wedstrijd Leermeester-Leerling (morgen, 9 januari) en de NK Jonge Koks tot 25 jaar (woensdag 10 januari) behoren ook tot de wedstrijden van het Gastronomisch Gilde. Bij iedere wedstrijd koken de deelnemers onder zware druk van een jury én publiek.

Reacties

Reactie toevoegen