Branchenieuws
Foto Pieter d'Hoop

Wouter Kik naar De Kromme Watergang**

Chef-kok Wouter Kik gaat aan de slag bij De Kromme Watergang** in Hoofdplaat van Edwin Vinke. Voorheen werkte hij als chef-kok bij De Vierbannen in Ouwerkerk. 

Met de komst van Wouter Kik en Vinke's zoon Tom heeft Vinke naar eigen zeggen nu zijn 'dreamteam'. De tweesterrenchef neemt daarmee afscheid van zijn restaurant als opleidingsinstituut. Vinke: "‘Ik heb jonge leerlingen de afgelopen jaren veel kennis en ervaring gegeven, maar als hun stage klaar was, waren ze ook weer weg. Bovendien vind ik dat de millenniumgeneratie niet echt leergierig is. Ze weten het vaak zelf het beste."

Verfijning en verdieping
Kik vindt het een droom om met Vinke samen te werken. Kik: "Hij is rebels, ambitieus en ook nog aardig. Zijn restaurant biedt alles waarmee ik wil werken. Kreeft, wild, schaal- en schelpdieren plus een geweldige groente- en kruidentuin pal voor de deur van het restaurant. Nu kan ik eindelijk verfijning en verdieping in mijn werk aanbrengen. Gasten laten proeven hoe de smaak van dille is die net uit de grond is geplukt. Daar kan geen stedelijke rooftopgarden – met smog – aan tippen. Of die ongeëvenaarde zwart gekonfijte wortel van Edwin. Hij weet wat hij met producten moet doen. En hij kookt, net als ik, in zeewater. Gezond en fris."
 

 

Reactie toevoegen